Life

Încă un mare artist s-a stins din viață. Melodiile sale au fost celebre în toată lumea

Un alt compozitor renumit a murit. Piesele sale au fost ascultate de pasionații de muzică din toate colțurile globului pământesc.
26.05.2024 | 09:35
Inca un mare artist sa stins din viata Melodiile sale au fost celebre in toata lumea
Un alt compozitor renumit a murit. Piesele sale au fost ascultate de pasionații de muzică din toate colțurile globului pământesc. Sursa foto: thewrap.com
ADVERTISEMENT

Încă un mare artist s-a stins din viață. Melodiile sale au fost celebre în toată lumea. Vestea a fost făcută publică prin intermediul unei declarații în care s-a subliniat că decesul a survenit din cauza bolilor pe care le avea.

Un alt compozitor renumit a murit. Piesele sale au fost ascultate de pasionații de muzică din toate colțurile globului pământesc

Un alt compozitor renumit a murit. Piesele sale au fost ascultate de pasionații de muzică din toate colțurile globului pământesc, dar mai ales de cei mici. A fost cunoscut pentru melodiile scrise pentru filmele clasice.

ADVERTISEMENT

Richard M Sherman, artistul care a scris melodii pentru producțiile Disney, printre care se numără Mary Poppins și Chitty Chitty Bang Bang, a trecut la cele veșnice la vârsta de 95 de ani. Moartea sa a survenit în Beverly Hills.

Regretatul compozitor american a încetat din viaţă „din cauza unor afecţiuni specifice vârstei” la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, Statele Unite ale Americii, relatează BBC. A lăsat în urma sa o familie îndoliată.

ADVERTISEMENT

Soția, Elizabeth Sherman, copiii şi nepoţii sunt cei care se ocupă de înmormântare. Richard M Sherman urmează să fie condus pe ultimul drum la sfârșitul acestei luni. Slujba de înmormântare este programată pentru 31 mai 2024, în California.

Cine a fost Richard M Sherman

Richard M Sherman s-a născut la New York, pe data de 12 iunie 1928. A câştigat trei premii Grammy și a primit 24 de discuri de aur şi de platină. A fost unul dintre cei mai cunoscuți compozitori care au lucrat cu Disney.

ADVERTISEMENT

Compania i-a fost loc de muncă mai bine de 65 de ani, perioadă în care a colaborat și cu regretatul său frate, Robert. Cei doi au primit două premii Oscar, în anul 1965, pentru munca depusă la filmul „Mary Poppins”.

Printre cele mai cunoscute piese ale fraţilor se numără Trust in Me din Cartea junglei și Truly Scrumptious din Chitty Chitty Bang Bang. În plus, fraţii Sherman au fost incluşi în Songwriters Hall of Fame în 2005.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au primit Medalia Naţională a SUA pentru Arte, în 2008. Pisicile aristocrate, Bedknobs and Broomsticks şi scurtmetrajele cu Winnie the Pooh sunt doar o mică parte din producţiile Disney care au inclus versurile şi muzica lor.

Fraţii au fost înfăţişaţi în filmul Saving Mr. Banks (2013), care spune povestea producerii lui Mary Poppins. Pelicula a fost lansată la un an de la moartea fratelui său, în martie 2012. Rolurile principale sunt jucate de Jason Schwartzman şi B. J. Novak.

Piesa lor plină de energie Supercalifragilisticexpialidocious a devenit un hit, intrând în Billboard Hot 100 în 1965. Conform presei americane, cei doi frați au scris mai bine de 150 de piese pentru Disney, inclusiv pentru filmul Capcană pentru părinţi (1961).

Acesta a fost relansat în 1998, cu Lindsay Lohan, care la momentul respectiv era doar un copil. De-a lungul carierei sale Richard M Sherman a devenit parte din „cercul restrâns de talente creative” al Walt Disney, a afirmat compania.

Regretatul compozitor a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, care a demonstrat că toate serviciile aduse în lumea artei i-au fost recunoscute. Richard M Sherman a produs melodii până la o vârstă înaintată, chiar și după moartea fratelui său.

În 2023 artistul american a scris un nou cântec alături de compozitorul Fabrizio Mancinelli pentru scurt-metrajul animat al legendei Disney Andreas Deja ”Mushka”. Partiturile sale vor dăinui multă vreme de acum înainte.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României