Sport

Încă un meci de gală pe noul stadion „Giulești”. După jocurile naționalei, va găzdui și finala Cupei României

Comitetul Executiv al Federației Română de Fotbal (FRF) a luat decizia ca finala Cupei României să se dispute pe noul stadion Giulești, pe data de 19 mai.
27.04.2022 | 14:15
Inca un meci de gala pe noul stadion Giulesti Dupa jocurile nationalei va gazdui si finala Cupei Romaniei
Stadionul Rapidului are 14.000 de locuri. Sursă foto: CNI
ADVERTISEMENT

După ce s-a anunțat că meciurile naționalei din Liga Națiunilor se vor juca pe stadionul Rapidului și nu în Ghencea, FRF a mai luat o decizie surprinzătoare.

Finala Cupei României se va juca pe stadionul Giulești

Decizia a fost luată în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, ultimul act al Cupei urmând a se disputa pe data de 19 mai.

ADVERTISEMENT

Ora de disputare nu a fost încă stabilită, însă meciul va fi transmis în direct la Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport.. Retururile semifinalelor Cupei României se vor juca pe 10 și 11 mai.

Univeristatea Craiova a pierdut la Sfântu Gheorghe cu Sepsi, scor 1-2, în timp ce FC Voluntari a câștigat cu 2-0 pe teren propriu împotriva lui FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Stadionul Giulești, testat pentru Campionatul European U23

FRF a anunțat că meciurile naționalei se mută pe stadionul Giulești, pentru ca facilitățile stadionului să fie testate în vederea meciurilor care se vor disputa pe această arenă la Campionatul European U23 de anul viitor.

Naționala României revine astfel pe stadionul Giulești după 11 ani: „Prin organizarea celor două partide oficiale la distanță de doar 3 zile vor fi verificate toate facilitățile arenei, reprezentând, în același timp, și un bun prilej de stabilire a unui mod de lucru eficient cu echipa de organizare din Giulești. Testarea timpurie în condiții reale face parte din bunele practici în organizarea evenimentelor sportive de top”, anunță frf.ro.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a României va juca pe Giulești două meciuri la distanță de doar trei zile. Pe 11 iunie, „tricolorii” vor întâlni Finlanda, iar pe 14 iunie vor juca cu Muntenegru. Ambele partide se dispută de la ora 21:45.

Conducerea FRF, contestată pe stadionul Ghencea

Ultrașii de la Peluza Sud Steaua l-a înjurat pe Răzvan Burleanu pe toată durata meciului amical cu Grecia, scandările fiind preluate de către toate galeriile prezentate pe stadionul Ghencea.

ADVERTISEMENT

Atmosfera a fost una destul de tensionată, strigându-se și „Demisia!”, în timp ce jucătorii FCSB-ului au fost de asemenea fluierați. Aceasta ar putea fi și o altă explicație pentru care FRF a decis mutarea meciurilor naționalei pe Giulești.

ADVERTISEMENT