Fotbal international

Încă un meci de Liga Campionilor s-ar putea juca pe Arena Naţională! Anunțul englezilor

18.02.2021 | 20:19
Inca un meci de Liga Campionilor sar putea juca pe Arena Nationala Anuntul englezilor
ADVERTISEMENT

Marile cluburi europene de fotbal au prins drag de Arena Națională. După Atletico Madrid – Chelsea, încă un duel de Liga Campionilor ar putea fi găzduit de București.

Conform informațiilor oferite de platforma theathletic.com, în mai puțin de o lună de zile capitala României ar putea găzdui două super înfruntări din cea mai importantă competiție europeană intercluburi.

ADVERTISEMENT

După Atletico – Cheslea, programat în 23 februarie, și returul dintre FC Liverpool și RB Leipzig are șanse mari să se dispute pe Arena Națională.

Opt orașe din șase țări așteaptă decizia celor de la Liverpool

Oficialii campioanei Angliei au în vedere opt arene pentru organizarea returului cu RB Leipzig. Inițial, meciul era programat pe Anfield Road, dar Leipzig nu poate călătorii în Marea Britanie, din cauza îngrijorărilor legate de noua tulpină de COVID-19 descoperită în Regatul Unit.

ADVERTISEMENT

Din cauza restricțiilor impuse de autorități, generate de pandemiei de coronavirus, guvernul german a atenționat clubul din Leipzig că va trebui să intre în carantină timp de 10 zile la întoarcerea din Marea Britanie.

Sursa citată menționează că din cele șase țări luate în calcul, Italia și România par să fie potențialele alegeri agreate de FC Liverpool.

ADVERTISEMENT

Ce prevede UEFA în asemenea cazuri

Reamintim că și manșa tur din 16-imile de finală ale Ligii Campionilor, dintre RB Leipzig și Liverpool s-a disputat la Budapesta, tot din cauza restricțiilor de călătorie generate de pandemia de coronavirus.

Cum și pentru jocul retur există aceleași riscuri, Liverpool va trebui să ofere forului european alternative de disputare a returului tot pe teren neutru.

ADVERTISEMENT

”În cazul în care există restricții impuse de autoritățile naționale/locale clubul gazdă trebuie să propună o locație alternativă adecvată care poate fi într-o țară neutră (pe teritoriul unei asociații membre UEFA), care să permită organizarea meciului, cu condiția de a nu cauza clubului vizitator restricții în ambele direcții de călătorie”, se arată în regulamentul elaborat de UEFA.

ADVERTISEMENT