News

Încă un medic a murit din cauza COVID-19. Un renumit chirurg, răpus la 66 de ani

12.11.2020 | 10:39
Inca un medic a murit din cauza COVID19 Un renumit chirurg rapus la 66 de ani
ADVERTISEMENT

Lumea medicală din România este din nou în doliul, după ce încă un medic, din Craiova de această dată, a murit de pe urma infecției cu COVID-19.

Firmilian Calotă, reputat medic chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, a încetat din viață miercuri seara în spital, unde se afla internat.

ADVERTISEMENT

Anunțul trist al dispariției cadrului medical din Oltenia a fost făcut pe o pagină de socializare de către foştii colegi din lumea medicală.

Un renumit medic din Craiova a murit de COVID-19 la 66 de ani

Chirurgul Firmilian Calotă ce fusese depistat pozitiv cu noul coronavirus în urmă cu doar o săptămână. În toate aceste șapte zile, boala s-a agravat treptat, iar miercuri acest a decedat, anunță Agerpres.

ADVERTISEMENT

”Cu deosebit regret, promoția ’74 a Colegiului Naţional ‘Carol I’ (fostul Liceu ‘Nicolae Bălcescu’ din Craiova) anunţă trecerea în nefiinţă a colegului lor dr. Calotă Firmilian!”, a scris unul dintre colegii medicului craiovean pe Facebook.

Fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Firmilian Calotă era profesor universitar la Facultatea de Medicină din Craiova, avea 66 de ani.

ADVERTISEMENT

Județul Dolj, peste 8700 de infecții

De la startul pandemiei de COVID-19, județul Dolj a raportat 8.757 de cazuri de infectare. Miercuri, în ziua decesului medicului Calotă, alți 130 de olteni au fost depistați pozitiv.

De altfel, miercuri, 11 noiembrie, a fost cea mai gravă zi a epidemiei din România. Au fost raportate 203 decese (116 bărbați și 87 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus

ADVERTISEMENT

Aceștia erau internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre aceste victime, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 31 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 48 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 57 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 58 decese la categoria de peste 80 de ani.

ADVERTISEMENT