News

Încă un medic a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Cine este al treilea doctor decedat

28.04.2020 | 11:08
Inca un medic a murit dupa ce sa infectat cu coronavirus Cine este al treilea doctor decedat
ADVERTISEMENT

Încă un medic a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Este al treilea doctor care își pierde viața pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei.

Încă un medic a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Cel de-al treilea medic care a murit după ce s-a infectat cu coronavirus avea 70 de ani și lucra cu colaborare la Spitalul din Brad, județul Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Doctorul Marinela Feier avea specializare în medicină internă și era internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, dar a murit luni seară.

”A fost un om deosebit și un profesionist desăvârșit, dar mai ales a fost un om care a iubit mult oamenii! Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!”, a scris pe Facebook Florin Cazacu, primarul orașului Brad.

ADVERTISEMENT

Aproape 1.300 de cadre medicale infectate cu coronavirus în România

Primul medic decedat pe teritoriul României din cauza infectării cu coronavirus a fost Valeriu Neagoe, care a lucrat la Secția Medicală 2 din Spitalul Județean Constanța.

Cel de-al doilea medic care și-a pierdut viața din cauza temutului virus este Mariana Andrioaie, doctor primar în medicina internă și fost consilier PSD. Femeia avea contract part-time cu spitalul, fiind deja pensionară și ar fi putut rămâne acasă.

ADVERTISEMENT

Aceasta putea să renunțe la activitatea profesională, dar a ales să meargă în continuare într-o unitate medicală cu probleme pentru a-și ajuta colegii și pacienții la gărzi, iar acest lucru i-a fost fatal.

În acest moment pe teritoriul României sunt aproximativ 1.300 de cadre medicale infectate cu coronavirus, iar pe lângă cei trei medici decedați, alte șase cadre medicale și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț anunțat luni de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 11.339, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 303 îmbolnăviri, iar umărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 646.

ADVERTISEMENT