ADVERTISEMENT
News

Încă un medic din România a fost răpus de Covid-19. Avea 63 de ani

Autor: Adrian Baciu | 29.12.2020 | 23:57
Încă un medic din România a fost răpus de Covid-19. Avea 63 de ani
Încă un medic din România a fost răpus de Covid-19. Avea 63 de ani. Sursa foto: viatanemteana.info

Pandemia de Covid-19 continuă să facă victime în rândul cadrelor sanitare din România. Încă un medic din țară a fost ucis de acest virus, la 63 de ani.

ADVERTISEMENT

Mihaela Covrig, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din judeţul Neamț, a decedat din cauza noului coronavirus, la o clinică medicală din Iaşi.

Doctorița din Neamț a fost diagnosticată cu SARS-CoV-2 săptămâna trecută. Treptat, în ultimele zile, starea de sănătate i s-a înrăutăţit şi luni, 28 decembrie, a decedat la doar 63 de ani.

ADVERTISEMENT

Medicul Mihaela Covrig a murit din cauza Covid-19. Fusese depistată în urmă cu o săptămână

Județul Neamț pierde încă un cadru medical în această perioadă grea a pandemiei. Doctorul de familie Mihaela Covrig este al treilea medic din această zonă a Moldovei care a pierdut lupta cu noul coronavirus în această lună.

Aceasta avea 63 de ani, era preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Neamţ, și activa în cadrul Colegiului Medicilor. Ea a fost depistată pozitiv după un test efectuat săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Dată fiind starea acesteia, a fost internată la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, iar de aici s-a decis transferul la o clinică din Iaşi, unde starea ei de sănătate s-a agravat, decesul survenind în dimineaţa zilei de 28 decembrie 2020.

”Avea şi alte probleme de sănătate, dar era sub tratament. Pe 27 decembrie, a fost intubată şi astăzi (28 decembriie – n. red.) a murit. Este al treilea coleg cu COVID pe care-l pierdem într-o lună, trebuie să ne vaccinăm“, a declarat, pentru Mesagerulneamt.ro, Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al Spitalului Judeţean Neamţ.

ADVERTISEMENT

Anterior acestui deces al Mihaelei Covrig, județul Neamț a mai consemnat dispariția, din cauza Covid19, al colegei sale Mirela Puiu şi al chirurgului Iosif Koszeghi.

Mihaela Covrig, un medic apreciat și o voce respectată

Medicul Mihaela Carmen Covrig, născută în Piatra-Neamț, a absolvit UMF Iași în anul 1982. De-a lungul anilor s-a remarcat ca un reprezentant vocal al medicilor de familie din județul Neamț.

ADVERTISEMENT

Din poziția ei de preşedinte al Patronatului Medicilor de Familie, aceasta considera că deciziile din ultima vreme a autorităţilor au îngreunat foarte mult munca medicilor de familie care sunt forţaţi să le lupte cu birocraţia.

  • 30 de ani a fost Mihaela Covrig medic de familie în localitatea Dobroeni
ADVERTISEMENT

Totodată, medicul Mihaela Covrig considera iniţiativa înfiinţarii centrelor de permanenţă în medul urban ca fiind foarte utilă, pentru a degreva unităţile de primire a urgenţe din spitale de avalanşa de solicitări.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!