News

Încă un medic din România a murit după ce s-a infectat cu Covid-19

19.10.2020 | 15:43
Inca un medic din Romania a murit dupa ce sa infectat cu Covid19
ADVERTISEMENT

Fostul medic dermatolog Gențiana Berteșteanu a murit, după ce a pierdut bătălia cu noul coronavirus.

Femeia fusese angajată a spitalului Județean de Urgență Slatina, însă se pensionase în urmă cu trei ani.

ADVERTISEMENT

Conform BZI.ro, femeia era soția cunoscutului medic Alexandru Berteșteanu, un alt cadru medical extrem de respectat în România.

Un nou medic din România a murit, infectat cu Covid-19

Conform sursei citate, Gențiana Berteșteanu era „fiica unor reputați farmaciști slătineni și a făcut parte din garda veche a profesioniștilor din Spitalul Județean de Urgență Slatina”.

ADVERTISEMENT

Medicii din România încep să cadă precum muștele în lupta cu Covid-19, acest lucru nefiind surprinzător luând în considerare proporțiile dezastrului sanitar din țara noastră.

Înainte ca Gențiana Berteșteanu să moară, pierdea aceeași luptă cu Covid-19 și medicul Mioara Neagu , șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Fetești.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 48 de ani, femeia nu avea boli asociate despre care să se știe. Tocmai din acest motiv soțul femeii a cerut o expertiză la Institutul Național de Medicină Legală.

Un alt medic important din România care a murit după ce s-a infectat cu Covid-19 e Crisitan Irimie, șeful secției de Obstretică-Ginecologie de la Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

ADVERTISEMENT

Bărbatul ocupase în trecut funcțiile de secretar de stat în Ministerul Sănătății și a fost șef al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Spre deosebire de primele cazuri, bărbatul avea cancer la colon. Vestea morții sale a fost primită cu mare tristețe inclusiv de primarul din Suceava, Ion Lungu.

Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției sale. Știam de suferința sa, a dus boala cu demnitate, ne-a spus că se retrage din activitate.

A fost un doctor bun, Dumnezeu să-l ierte, este o mare pierdere pentru Suceava! Dumnezeu să-l odihnească”, a declarat primarul.

12 medici au murit de Covid-19 în România

Pandemia de Covid-19 a făcut până în prezent 12 victime în rândul medicilor, din totalul de peste 5.000 de infectați. Expuși în prima linie în lupta cu „inamicul invizibil”, tot mai mulți pierd lupta cu Covid-19.

ADVERTISEMENT
Tags: