ADVERTISEMENT
News

Încă un medic din România a murit după infecția cu Covid-19. Cine este ultima victimă a virusului

Autor: Adrian Baciu | 01.09.2020 | 11:22
Încă un medic din România a murit după infecția cu Covid-19. Cine este ultima victimă a virusului
Încă un medic din România a murit după infecția cu Covid-19. Cine este ultima victimă a virusului. Sursa foto: zi-de-zi.ro

Noul coronavirus continuă să facă victime în rândul cadrelor medicale. În noaptea de luni spre marți, încă un medic din România a murit după infecția cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

După ce s-a aflat luni bune în prima linie a luptei cu acest virus ucigaș, un medic experimentat din Târgu Mureș s-a infectat și a pierdut lupta cu boala în cursul nopții trecute.

Medicul Benedek Istvan, care a tratat pacienți cu Covid-19 și a fost depistat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, fusese internat la Spitalul Clinic Județean Mureș.

ADVERTISEMENT

Încă un medic din România a murit după ce s-a infectat cu Covid-19

Coronavirus face o nouă victimă în rândul cadrelor medicale din România. Încă un medic a murit după infectarea cu această boală fără leac.

Site-ul ArdealNews informează că, ”în această noapte, a fost anunțat decesul prof. univ. dr. Benedek István, la vârsta de 71 de ani (20.10.1948 – 01.09.2020). Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate”.

ADVERTISEMENT

Benedek era medic primar hematolog, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean, profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMFST Târgu Mureș, fost lider UDMR și consilier local.

Nu l-a ajutat tratamentul cu plasmă

Dr. Benedek a tratat pacienți cu COVID-19 și a fost depistat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2 în luna august, fiind internat la Spitalul Clinic Județean Mureș.

ADVERTISEMENT

Ulterior, acesta a început tratamentul cu plasmă hiperimună. Cele șase pungi de plasmă necesare au fost prelevate de la doi gălățeni. Pacientul, în vârstă de 71 de ani, avea pneumonie și Covid-19, notează România Actualități.

Benedek Istvan a fost încă din anul 1980 Șef al Clinicii de Hematologie și Transplant din Târgu – Mureș, o figură marcantă a orașului, lider UDMR și consilier local.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!