News

Încă un milionar rus a murit în condiții suspecte. Ivan Pechorin ar fi căzut în apă de pe yacht

Milionarul rus Ivan Pechorin a murit în condiții suspecte în Vladivostok, după ce ar fi căzut de pe yacht.
12.09.2022 | 23:55
Inca un milionar rus a murit in conditii suspecte Ivan Pechorin ar fi cazut in apa de pe yacht
Un apropiat al lui Vladimir Putin a murit. Foto: The Sun
ADVERTISEMENT

Conform presei din Rusia, Ivan Pechorin era director pentru industria aviatică a Orientului Îndepărtat și Arctic Development Corporation. Moarta sa a fost anunțată de site-ul corporației, fără a fi precizate circumstanțele accidentului.

Încă un apropiat al lui Putin a murit

”Pe 12 septembrie, a devenit cunoscut despre moartea tragică a colegului nostru, director general pentru industria aviatică din Orientul Îndepărtat și Corporația de Dezvoltare Arctică Ivan Pechorin.

ADVERTISEMENT

Moartea lui Ivan este o pierdere ireparabilă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Transmitem sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, e precizat în comunicatul companiei.

Conform surselor, bărbatul a căzut în apă de pe un yacht unde petrecerea. Martorii spun că Pechorin era în stare avansată de ebrietate, însă nu se cunosc mai multe detalii despre acest incident.

ADVERTISEMENT

Presa din Rusia scria despre Ivan Pechorin că era un apropiat al lui Putin și ocupa un post cheie pentru dezvoltarea resurselor arctice ale Rusiei, conform The Sun.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani a participat recent la o conferință importantă organizată de Putin la Vladivostok. Moartea lui Pechorin vine la doar câteva săptămâni după ce Ravil Maganov – președintele gigantului petrolier rus Lukoil, o firmă care a criticat deschis invadarea Ucrainei de către Putin – ar fi murit după ce s-a prăbușit de la fereastra unui spital.

ADVERTISEMENT

Dezvoltarea Arcticii – o sursă bogată de petrol și gaze pentru Rusia – este văzută ca fiind esențială pe fondul sancțiunilor și problemelor economice fără precedent cu care se confruntă economia lui Putin din cauza războiului său din Ucraina.

Moartea lui Pechorin este cea mai recentă dintr-o serie de morți inexplicabile în rândul unor oligarhi ruși chiar înainte și în timpul războiului.

ADVERTISEMENT

În februarie, directorul general al corporației Arctic Development Corporation, Igor Nosov, în vârstă de 43 de ani, a murit brusc din cauza unui ”accident vascular cerebral”. Multă lume consideră că în spatele acestor morți suspecte ar sta FSB-ul rusesc.

ADVERTISEMENT