News

Noi pachete explozive descoperite în Spania. Alertă în Madrid. Posibilă scrisoare – capcană, la Ambasada SUA. Update

Autoritățile din Spania anunță că mai multe pachete explozive au fost descoperite în ultimele ore. Și premierul Pedro Sanchez a primit o scrisoare-capcană.
01.12.2022 | 15:50
Noi pachete explozive descoperite in Spania Alerta in Madrid Posibila scrisoare  capcana la Ambasada SUA Update
O a treia scrisoare bombă descoperită în Spania. Unde era plasat dispozitivul exploziv. Sursa foto: usnews.com
ADVERTISEMENT
01-12-2022
13:56

Alertă la Madrid! Posibilă scrisoare-capcană la Ambasada SUA

Este din nou alertă în Madrid. Joi după-amiază, o investigație este în curs de desfășurare cu privire la o presupusă scrisoare-capcană trimisă Ambasadei SUA din Spania.

Acesta ar fi al 6-lea colet suspect cu explozibil, după ce cinci au fost trimise miercuri și în zilele trecute la ambasada Ucrainei și la înalți oficiali ai guvernului spaniol.

Șoseaua din fața Ambasadei din capitala Spaniei este închisă. Poliția a ajuns la fața locului.

01-12-2022
11:20

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a primit o scrisoare-capcană similară celei care a explodat la Ambasada Ucrainei

Biroul de presă al premierului Spaniei, Pedro Sanchez, confirmă faptul că șeful Cabinetului de la Madrid a primit și el o scrisoare-capcană similară celei care a explodat la Ambasada Ucrainei. Plicul suspect a ajuns la sediul Guvernului pe data de 24 noiembrie.

”Plicul, conținând material pirotehnic și adresat domnului Sanchez, a sosit pe 24 noiembrie. A fost detectat și neutralizat de serviciile de securitate”, a adăugat biroul de presă al oficialului, conform RTE.

Potrivit presei iberice, până în prezent, Poliția a înregistrat cel puțin cinci pachete cu substanțe explozive trimise în ultimele zile.

Printre destinatari: premierul Pedro Sanchez, Ministerul Apărării de la Madrid și Ambasada Ucrainei la Madrid.

Alertă în Spania. Joi, 1 decembrie, forțele de securitate iberice au găsit un al treilea dispozitiv exploziv suspect.

O a treia scrisoare bombă descoperită în Spania. Unde era plasat dispozitivul exploziv

Presa spaniolă informează că această nouă scrisoare-capcană a fost detectată de agenţii de securitate de la baza aeriană Torrejón de Ardoz din Madrid.

ADVERTISEMENT

Ministerul de Interne de la Madrid, citat de publicația El Mundo, precizează că sistemele de securitate de la baza aeriană au detectat un plic suspect între orele 03:00 și 04:00 în această dimineață.

Ulterior, pachetul a fost analizat cu raze X și s-a stabilit că acesta ar putea conține un mecanism în interior. Imediat au fost alertate Garda Civilă și Poliția Națională. Angajații acestor instituții au mers la bază pentru a securiza zona.

ADVERTISEMENT

Poliția spaniolă analizează în prezent plicul găsit joi, precum și celelalte două colete din ziua precedentă. Oamenii legii cred că aceste dispozitive sunt legate între ele.

Mai mult, autoritățile din domeniul Apărării de la Madrid se tem că în cursul acestei zile ar putea apărea noi pachete în diferite locații din Spania. Baza Torrejón de Ardoz, unde a fost găsit ultimul plic-capcană, este folosită și de militari NATO.

ADVERTISEMENT

Unde au fost găsite primele două scrisori-capcană din Spania

Miercuri, 30 noiembrie, două scrisori-bombă au fost depistate în statul din vestul Europei.

Un prim colet a explodat la Ambasada Ucrainei din Madrid. S-a întâmplat în momentul în care un angajat a deschis plicul, care era adresat ambasadorului. Bărbatul a fost rănit ușor la o mână. S-a constatat că în acest plic se afla un mic explozibil artizanal.

Tot miercuri, o a doua scrisoare-capcană a ajuns la o companie de armament care a aprovizionat Ucraina în contextul agresiunii ruse.

ADVERTISEMENT

Instalaza, așa cum se numește instituția, are sediul în Zaragoza. Aceasta produce lansatoarele de grenade pe care Spania le-a donat Ucrainei.

Angajații de aici au identificat explozibilul miercuri seara. Aceștia au alertat poliția, iar bomba a fost neutralizată fără a se raporta victime, potrivit cotidianului local El Heraldo de Aragon.

ADVERTISEMENT
Tags: