News

Încă un pacient a murit după incendiul de la Matei Balș. Bilanțul a ajuns la 17 victime. Update

09.02.2021 | 11:37
Inca un pacient a murit dupa incendiul de la Matei Bals Bilantul a ajuns la 17 victime Update
ADVERTISEMENT

Încă un pacient a murit după incendiul petrecut în urmă cu o săptămână și jumătate la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.


Update, ora 11:40 / Bilanțul tragediei de la Institutul Matei Balș din Capitală a urcat la 17 morți.

ADVERTISEMENT

În această dimineată a fost anunțat decesul unei femei în vârstă de 80 de ani.


Știrea ințială, ora 08:24 / Victima e un bărbat care era internat în Pavilionul V al Institutului, în locul unde au izbucnit flăcările.

Bilanțul morților ajunge, așadar, la 16, după ce luni 8 februarie un alt pacient a murit în urma incendiului produs la Institutului „Matei Balș”

ADVERTISEMENT

16 morți în urma incendiului de la „Matei Balș”

Anchetatorii încearcă să afle care a fost cauza incendiului izbucnit în 29 ianuarie la ora 5:00 dimineața într-un salon al spitalului. Incendiul a fost filmat cu o cameră de supraveghere și ar fi izbucnit din cauza unui scurtcuircuit la sistemul electric și ar fi fost urmat de explozia a două butelii de oxigen.

Mai mulți pacienți s-au plâns că în saloanele din spital era frig, astfel că rudele au adus de acasă aeroterme, ceea ce ar fi putut provoca incendiul, sistemele electrice din spitale nefiind pregătite pentru o astfel de situație.

ADVERTISEMENT

„În acest moment al anchetei nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat împreună cu specialiștii locul faptei și urmează ca în zilele următoare să stabilim. Sunt mai multe ipoteze, dar la acest moment nu le putem dezvălui.

Au fost audiate cinci persoane, este vorba despre personal medical, infirmiere și un instalator. La fel, sunt date de anchete, nu se pot dezvălui în acest moment”, a declarat comisarul șef Marian Mihoci, șef Serviciul Omoruri.

ADVERTISEMENT

„Se pare că este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului. Așa cum v-am spus cercetarea la fața locului a vizat în principal ridicarea cadavrelor și mâine vom intra și vom vedea și alte aspecte”, a declarat procurorul Alexandru Anghel, de la Parchetul Bucureşti.

Medicul Radu Țincu, de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, anunțase că spitalele din România sunt adevărate bombe cu ceas.

Practic, situația de la „Matei Balș” se poate întâmpla oriunde pentru că spitalele nu sunt dotate cu senzori pentru detectarea fumului, iar incendiile sunt observate când este deja prea târziu pentru a mai face ceva.

ADVERTISEMENT