News

Încă un pacient Covid evacuat după incendiul de la Matei Balș a murit. Bilanțul negru ajunge la 11

03.02.2021 | 11:20
Inca un pacient Covid evacuat dupa incendiul de la Matei Bals a murit Bilantul negru ajunge la 11
ADVERTISEMENT

Bilanțul deceselor survenite după incendiul de la Matei Balș ajunge la 11. Încă un pacient Covid evacuat după tragedia de vineri, 29 ianuarie, a murit. 

Din datele oficiale, un nou deces a survenit miercuri dimineață în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul 5 al Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului de la finalul lunii trecute.

ADVERTISEMENT

Victima este o femeie în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti. Aceasta a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta multiple boli asociate.

A murit încă un pacient Covid evacuat după incendiul de la Matei Balș

O pacientă de 84 de ani, infectată cu Covid-19 și transferată după incendiul de vinerea trecută de la Institutul Matei Balș, a murit miercuri, transmite Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Este al 11 deces în rândul pacienților transportați de la Matei Balș în unități medicale din Capitală. Moartea primelor 5 persoane este legată direct de incendiu.

În cazul femeii de 84 de ani, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului. Femeia a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități, potrivit Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Care este starea pacienților transferați de la Matei Balș

În acest moment, 9 dintre pacienţii transferaţi la alte spitale din Bucureşti după incendiul de la Institutul Naţional Matei Balş sunt în stare gravă, unii dintre ei în Terapie Intensivă, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.

La Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti sunt 3 pacienţi în stare stabilă.

ADVERTISEMENT

La Spitalul Militar Central din Bucureşti sunt patru pacienţi, dintre care doi în secţia ATI, ambii în stare gravă, intubaţi, iar la ROL2 au fost duşi doi pacienţi în stare stabilă, dintre care unul a fost externat luni, iar celălalt va fi externat marţi.

La Spitalul „Witting” din Bucureşti au fost duşi doi pacienţi în stare stabilă, iar unul pacient a fost externat luni.

La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti au fost transferaţi patru pacienţi, dintre care doi pacienţi în stare staţionară şi doi pacienţi în secţia ATI (un pacient stabil, neintubat şi un pacient intubat, în stare gravă);

La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti au fost transferaţi trei pacienţi în stare stabilă, iar la Spitalul Monza din Bucureşti alţi trei pacienţi în stare stabilă.

La Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti au fost transferaţi 11 pacienţi, aceştia fiind în stare stabilă, staţionară.

la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti sunt doi pacienţi în stare stabilă, un pacient intubat (ATI), în stare gravă şi un pacient în stare foarte gravă, resuscitat, ventilat, intubat.

La Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti au fost transferaţi 6 pacienţi. Dintre ei, patru sunt în stare stabilă, unul este în stare gravă, instabilă. Un pacient a fost externat luni.

La Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti au fost duşi, după incendiul de vineri, şase pacienţi. Dintre ei, doi sunt internaţi în ATI, unul fiind în stare gravă, iar patru pacienţi sunt în stare stabilă.

ADVERTISEMENT