ADVERTISEMENT
News

Încă doi pacienți internați la „Matei Balș” în timpul incendiului au murit. Bilanțul deceselor a ajuns la 20 oameni

Autor: Flaviu Popa | 11.02.2021 | 16:15
Încă doi pacienți internați la „Matei Balș” în timpul incendiului au murit. Bilanțul deceselor a ajuns la 20 oameni
MAi mulți pacienți au fost transferați la alte spitale după incendiul de la Matei Balș. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX

Încă doi pacienți internați la „Matei Balș” în pavilionul afectat de incendiu au murit în cursul zilei de joi. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 20.

ADVERTISEMENT

Update, ora 14:05:

Un alt deces în rândul pacienților implicați în incendiul de la Matei Balș

Decesul cu numărul 20 este al unui bărbat de 91 de ani. Acesta fusese transferat la Spitalul Militar Central din București, după incendiul care a distrus Pavilionul V al Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Ministerul Sănătății anunță că pacientul suverea de o formă severă a infecției cu SARS – CoV – 2 și avea mai multe afecțiuni asociate. Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după realizarea anchetei medico-legale.

ADVERTISEMENT

Știre inițială:

Pacientul fusese internat în Pavilionul V al Institutului „Matei Balș” în timpul incendiului din 29 ianuarie.

Ministerul Sănătății a transmis că a fost informat despre acest deces, în rândul pacienților care s-au aflat n Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Încă un pacient „Matei Balș” a murit în urma incendiului

Potrivit Agerpres, victima e un bărbat în vârstă de 65 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București.

Pacientul fusese diagnosticat cu o formă severă de SARS-CoV-2 și prezenta afecțiuni asociate. O anchetă medico-legală va stabili cauzele exacte ale decesului.

ADVERTISEMENT

Incendiul de la „Matei Balș” s-ar fi produs din cauza unor aeorterme aduse de oameni în spital pentru că era frig. Cu toate acestea ancheta va spune exact care este cauza. Situația a fost agravată și din cauza unor tuburi de oxigen care ar fi explodat.

„În acest moment al anchetei nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat împreună cu specialiștii locul faptei și urmează ca în zilele următoare să stabilim. Sunt mai multe ipoteze, dar la acest moment nu le putem dezvălui.

ADVERTISEMENT

Au fost audiate cinci persoane, este vorba despre personal medical, infirmiere și un instalator. La fel, sunt date de anchete, nu se pot dezvălui în acest moment”, a explicat comisarul șef Marian Mihoci, șef Serviciul Omoruri, cel care se ocupă de caz.

„Se pare că este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului. Așa cum v-am spus cercetarea la fața locului a vizat în principal ridicarea cadavrelor și mâine vom intra și vom vedea și alte aspecte”, a precizat și procurorul Alexandru Anghel, de la Parchetul Bucureşti.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!