News

Încă un pas spre dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19. Singapore a început testele clinice pe oameni

08.08.2020 | 17:51
Inca un pas spre dezvoltarea unui vaccin impotriva Covid19 Singapore a inceput testele clinice pe oameni
ADVERTISEMENT

Singapore a anunțat că a început testele pe oameni pentru a dezvolta cât mai repede un vaccin anti-Covid-19.

Asiaticii preconizează că vaccinul va fi administrat în 15 august unui număr de aproximativ 100 de persoane.

ADVERTISEMENT

Experimentul va dura până în luna octombrie, timp în care se va administra o doză de vaccin unor anumite grupuri de oameni care vor fi monitorizate.

Singapore a început testele clinice pe oameni, în vederea dezvoltării un vaccin anti-Covid

Vaccinul a fost botezat Lunar-Cov19 și a fost dezvoltat de Facultatea de Medicină din cadrul Universității Naționale din Singapore, în colaborare cu compania farmaceutică americană Arcturus Therapeutics.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial au primit autorizație 26 de vaccinuri pentru a fi testate pe oameni, alte 139 de vaccinuri fiind în faza premergătoare testării pe oameni.

Conform stiripesurse.ro, Singapore a fost una dintre primele țări după China unde s-au depistat cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Virusul s-a extins rapid la finele lunii aprilie 2020 la barăcile unde lucrau mii de muncitori necalificați, astfel că până în prezent avansatul stat asiatic a înregistrat 54.797 cazuri de Covid-19, la o populație de 6.5 milioane de locuitori.

Periferia orașului a fost cea mai afectată, existând o rată de infectare de 90% în rândurile celor 300.000 de muncitori care locuiesc în acea zonă. Potrivit sursei citate, într-o baracă erau înghesuiți câte 20 de muncitori, în condiții de igienă precare.

ADVERTISEMENT

Autoritățile nu au rămas impasibile și au testat în masă toți muncitorii și au dezinfectat total barăcile, asigurându-se că un astfel de incident nu se va mai repeta în viitor.

Cu toate că cei din Singapore au început testele clinice pe oameni, OMS avertiza, alături de alți specialiști, că noul coronavirus ar putea să nu aibă niciodată un remediu.

În aceste condiții, guvernele lumii sunt sfătuite să instituie în continuare măsuri de distanțare socială și protecție, pentru a se asigura că boala nu va face revagii în rândul populației.

ADVERTISEMENT