Fotbal intern

Încă un pas spre o nouă vară de poveste! Toate aspectele victoriei României U21 cu Irlanda de Nord: “Sold Out” la Voluntari, scandal între suporteri și stewarzi la pauză + celebrarea “tricolorilor” cu fanii, devenită deja marcă înregistrată

15.10.2019 | 01:47
Inca un pas spre o noua vara de poveste Toate aspectele victoriei Romaniei U21 cu Irlanda de Nord Sold Out la Voluntari scandal intre suporteri si stewarzi la pauza  celebrarea tricolorilor cu fanii devenita deja marca inregistrata
ADVERTISEMENT

Echipa națională de tineret a României a câștigat meciul cu Irlanda de Nord, din etapa a treia a grupei de calificare la Euro 2021. “Tricolorii mici” au fost primiți călduros de cei aproximativ 4.000 de fani prezenți în tribunele stadionului din Voluntari. Spre deosebire de echipa mare, jucătorii conduși de Mirel Rădoi au avut parte aproape în permanență de încurajările fanilor, singurul apostrofat des fiind Denis Drăguș. Meciul a fost presărat și cu evenimente reprobabile, mai mulți suporteri fiind amendați și ultrașii scandând insulte rasiste, dar, una peste alta, arena din Voluntari a găzduit o partidă cu atmosferă de meci mare, chiar dacă a jucat naționala “mică”.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.78 este cota pentru “1” la meciul România – Norvegia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Un sfert de oră până la primul fluier, vântul bătea și în tribune și în atmosferă

Deși informația, ce avea să se adeverească până la final, că stadionul din Voluntari va fi plin, cu doar 15 minute până la primul fluier al centralului vântul era laitmotivul ce cuprindea arena din Ilfov, atât în atmosferă, cât și în tribune. Acestea nu erau nici pe jumătate populate, majoritari fiind copiii, ce păreau că-și fac încălzirea pentru meciul primei reprezentative cu Norvegia.

Totuși, în doar 20 de minute, stadionul din Voluntari, cu o capacitate de aproximativ 4.500 de locuri părea neîncăpător. Ultrașii din grupul Uniți sub Tricolor au fost prezenți, încheindu-și astfel periplul Ploiești – Torshavn – Voluntari, și au animat vocal al doilea meci al selecționatei lui Mirel Rădoi în doar câteva zile. Încurajați de ultrași, suporterii ce au ocupat cele două tribune au încurajat tricolorii mici, singurul care a fost apostrofat la aproape fiecare de minge fiind Denis Drăguș, mult prea individualist pentru spectatori. Înafară de scandările cu tentă rasistă și înjurăturile către Federație, devenite deja o obișnuință la meciurile la care participă grupul Uniți sub Tricolor, atmosfera de la Volunari nu a părut a fi una a unui meci a naționalei “mici” cu Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT
Suporterii din grupului Uniți sub Tricolor au fost la Voluntari
Suporterii din grupului Uniți sub Tricolor au fost la Voluntari

Națională de EURO, organizare de “liga satelor”

Pe fondul performanțelor obținute în vară și a unui joc ce place ochiului, selecționata lui Mirel Rădoi a umplut stadionul din Voluntari. 4064 de spectatori au fost pe arena ilfoveană, cel puțin în mod oficial, pentru că mai mulți suporteri au profitat de “bunăvoința” forțelor de ordine și au intrat, se pare, fără bilet. Ilegalitatea a fost remediată la pauză, când au fost amendați, dar, luând exemplu, și alți fani au vrut să intre pe Arena la pauza dintre reprize.

De data aceasta, stewarzii au fost mai vigilenți, și în momentul în care aproximativ 10 suporteri își strigau dorința de a intra pe stadion, forțele de ordine i-au oprit, în ciuda rezistenței, care, din fericire, a rămas la nivel verbal. Doleanța fanilor nu a fost nefondată, căci, conform spuselor lor, un alt steward le-a promis că la pauză vor putea intra: “Eu nu plec de aici până nu văd meciul, un agent mi-a spus mai devreme că pot intra la pauză“. Totuși, stewarzii prezenți la porți între reprize i-au oprit și fanii au plecat dezamăgiți către casă.

ADVERTISEMENT
Mai mulți suporteri au vrut să intre fără bilet la pauza meciului România U21 - Irlanda de Nord U21
Mai mulți suporteri au vrut să intre fără bilet la pauza meciului România U21 – Irlanda de Nord U21

Selecționata lui Mirel Rădoi atrage

Deși startul în această campanie a fost mai dificil, debutul fiind consemnat cu o înfrângere împotriva Danemarcei, una dintre contracandidatele la calificare, victoria din meciul cu Ucraina și speranța unui joc bun cu Irlanda de Nord, au făcut ca în tribunele stadionului din Voluntari să se aduce nume importante din fotbalul românesc.

Pe lângă federalii Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță sau Vlad Munteanu, foștii steliști Sorin Ghionea, George Ogăraru și Eugen Baciu, Meme Stoica sau Ionel Ganea au asistat la victoria selecționatei lui Mirel Rădoi. Unul dintre evenimentele controversate ale meciului a avut loc când Ghionea, Ogăraru și Baciu își căutau locurile pe scaune. După ce au realizat că sunt anumite probleme de organizare, forțele de ordine i-au trimis în sectorul destinat presei.

ADVERTISEMENT
Sorin Ghionea, George Ogăraru și Eugen Baciu au fost trimiși la masa presei
Sorin Ghionea, George Ogăraru și Eugen Baciu au fost trimiși la masa presei

Misiunea grea pentru a-și găsi locul a avut și Ionel Ganea, dar nu din cauza organizării, ci a pozelor solicitate de fani. Prezent la Voluntari pentru meciul fiului său George, fostul internațional a fost oprit minute bune de către suporteri pentru câte un selfie.

De asemenea, o bună parte din lotul celor de la U Cluj a fost prezentă la Voluntari. Dacă toată delegația a stat la tribună, George Florescu a văzut meciul de la poarta de intrare în stadion, alături de Poliție și forțele de ordine.

George Florescu a văzut meciul de la poarta de acces în stadion
George Florescu a văzut meciul de la poarta de acces în stadion

“Tricolorii mici” continuă tradiția începută la EURO

La finalul meciului, jucătorii conduși de Mirel Rădoi au mers la peluza stadionului din Voluntari pentru a sărbători cu suporterii din grupul “Uniți sub Tricolor”, obicei ce se repetă de o bună bucată de vreme.

Dacă tricolorii dictează tonul pe gazon, în timpul regulamentar de joc, după fluierul final ultrașii sunt cei care dirijează, jucătorii cântând și sărind după ritmul celor de la “Uniți sub Tricolor”.

Tricolorii au sărbătorit cu suporterii victoria. Sursă Foto: Sportpictures
Tricolorii au sărbătorit cu suporterii victoria. Sursă Foto: Sportpictures

6-0 în patru zile, România oferă speranțe de EURO… U21

Dacă naționala mare are mari emoții în privința calificării la Campionatul European din vara anului viitor, selecționata lui Mirel Rădoi pare că a depășit sincopa din Danemarca, câtigând cu Ucraina și Irlanda de Nord, cu 3-0 în ambele partide.

Chiar dacă toate cele trei reușite din meciul de la Voluntari au venit în repriza secundă, când adversarul evolua în 10 oameni, jocul echipei lui Mirel Rădoi, și statisticile ( 58% posesie, 15 – 4 raportul ocaziilor) oferă speranțe de un nou Campionat European de Tineret. După primele etape, Danemarca pare a fi “nuca tare” din grupă, reușind maxim de puncte în trei runde, una dintre victorii chiar cu selecționata lui Mirel Rădoi, iar Finlanda pare că poate duce lupta, având șapte puncte, dar cu un meci în plus față de România și Danemarca.

Deși era așteptată să fie una dintre contracandidate, fiind campioană mondială la U20, Ucraina are doar trei puncte în grupă, singura victorie venind în fața Maltei.

Deja ne desparte mai puțin de o lună până la următorul meci al României U21. Pe 14 noiembrie, pe teren propriu, tricolorii primesc vizita Finlandei, iar patru zile mai târziu este programată deplasarea din Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT