Sport

Încă un patron din SuperLiga îl contrazice pe ministrul Eduard Novak: „Ordinul a fost dat de la o zi la alta”

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, îl contrazice pe ministrul Eduard Novak după ordinul pe care l-a dat, conform căruia toate echipele din România trebuie să aibă 40% jucători români în lot sau pe teren.
08.07.2022 | 14:25
Inca un patron din SuperLiga il contrazice pe ministrul Eduard Novak Ordinul a fost dat de la o zi la alta
Încă un patron din SuperLiga îl contrazice pe ministrul Eduard Novak. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Laszlo Dioszegi a explicat că Sepsi nu ar avea probleme din cauza ordinului dat, însă consideră că Eduard Novak s-a pripit cu o astfel de decizie.

Încă un patron din SuperLiga îl contrazice pe ministrul Eduard Novak

Laszlo Dioszegi îl contrazice pe Eduard Novak după ordinul dat de ministrul Tineretului și Sportului: „Eu consider că s-a dat ordinul de la o zi la alta.

ADVERTISEMENT

Noi la echipă avem 70% jucători români, nu mi se pare un ordin greu de executat, dar consider că nu poți să dai un astfel de ordin. Cred că nu s-au gândit mult înainte să ia o decizie ca asta”.

„Pentru fotbalul românesc ar fi un beneficiu, într-adevăr sunt mulți străini care nu se ridică la un nivel bun, pe de altă parte, nu știu cât de benefic e acest ordin.

ADVERTISEMENT

Cred că e o lege și bună și rea, cred că decizia a fost pripită, nu știu ce să zic. Cred că trebuia vorbit mai mult și discutat și cu restul cluburilor”, a mai spus Laszlo Dioszegi, la TV DigiSport.

„În Ungaria, Federația premiază echipele care utilizează jucători U21”

Laszlo Dioszegi a continuat și a vorbit despre diferențele între fotbalul din România și cel din Ungaria, dezvăluind că maghiarii oferă câte 10.000 de euro cluburilor care folosesc jucători maghiari U21.

ADVERTISEMENT

Totuși, patronul lui Sepsi consideră că echipele din Ungaria nu sunt atât de diferite față de cele din România, chiar dacă s-au investit mai mulți bani în ultima vreme:

„În Ungaria știu că Federația maghiară s-a gândit să premieze echipele care utilizează jucători maghiari sub 21 de ani și sunt echipe care o duc bine tocmai pentru că au jucători sub 21 de ani”.

ADVERTISEMENT

„Cred că nu au ajuns cluburile la nivelul la care trebuiau să ajungă, banii din Ungaria sunt de 5 ori mai mari decât la noi, dar nici acolo nu s-au întâmplat multe, în afară de Ferencvaros, restul echipelor sunt cam ca la noi”, a mai spus patronul lui Sepsi.

ADVERTISEMENT