News

Încă un polițist american implicat în protestele de la Capitoliu a murit. Acesta s-ar fi sinucis

11.01.2021 | 15:00
Inca un politist american implicat in protestele de la Capitoliu a murit Acesta sar fi sinucis
ADVERTISEMENT

Crește numărul victimelor în urma protestelor de la Capitoliul din Washington. Un polițist din Capitala SUA, de serviciu în ziua evenimentelor, a murit sâmbătă.

Sub protecția anonimatului, o serie de voci din Poliția Capitoliului spun că victima, ofițerul Howard Liebengood, s-ar fi sinucis.

ADVERTISEMENT

Acesta este al doilea cadru al Poliției Capitoliului care a murit săptămâna trecută. Un coleg al acestuia, care a fost rănit în urma asaltului din 6 ianuarie, a murit în cursul serii care a urmat acestor incidente. Ofițerul Brian Sicknick a fost rănit în timp ce se confrunta cu protestatarii.

Al doilea polițist american implicat în protestele de la Capitoliu a murit. Acesta s-ar fi sinucis

Încă un ofițer al Poliției Capitoliului care a fost de serviciu în timpul revoltei de miercurea trecută din Capitala americană a murit sâmbătă. Neoficial, decesul a survenit în urma unei aparente sinucideri, potrivit mai multor surse citate de The Washington Post.

ADVERTISEMENT

Victima, Howard Liebengood, avea 51 de ani și era angajat de peste 15 ani ca ofițer al Poliției Capitoliului, fiind un veteran al diviziei pentru Senat a forțelor de ordine.

”În aceste momente, gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia, prietenii și colegii săi”, a anunțat Poliția Capitoliului (USCP) într-un comunicat remis dumincă.

ADVERTISEMENT

Și colegii ofițerului sunt șocați de acest tragic eveniment. ”Suntem zdruncinați de moartea Ofițerului Liebengood. Fiecare Ofițer al Poliției Capitoliului pune siguranța altora înaintea celei proprii și Ofițerul Liebengood a fost un exemplu de serviciu altruist care este marca USCP”, a afirmat Gus Papathanasiou, șeful sindicatului polițiștilor Capitoliului.

Comunicatul informează de asemenea că Liebengood a fost printre ofițerii care au fost de serviciu în timpul revoltelor de la Capitoliu.

ADVERTISEMENT

Dacă în mod oficial nu sunt cunoscute deocamdată toate detaliile în jurul morții tragice a polițistului, două surse din Poliția de la Washington, sub protecția anonimatului, au spus că ofițerul s-a sinucis.

Ofițerul Liebengood, al doilea polițist mort după protestele de la Capitoliul american

Brian Sicknick este primul cadru din Poliție căzut victimă revoltei de la Washington. Acesta a fost rănit în timpul manifestaților de miercuri care s-au soldat și cu rănirea a zeci de civili.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost un membru al Gărzii Naționale din New Jersey care a participat la operațiunile ”Enduring Freedom” și ”Desert Shield”.

”Ofiţerul Brian Sicknick a fost în mijlocul atacurilor de miercuri, 6 ianuarie, de la Capitoliu și a suferit răni grave în urma altercațiilor cu protestatarii.

După ce s-a întors la divizia sa, s-a prăbușit. A fost transportat la spital, unde a murit din cauza rănilor”, a declarat un reprezentant al poliției, citat de CNN.

În total, 6 persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfășurate miercuri la Capitoliu.

ADVERTISEMENT