Sport

Încă un post de sport apare în grila de programe TV: ”Va genera o varietate de opţiuni pentru telespectatori”

Iubitorii sportului din România se pot bucura de apariția unui nou post de specialitate în grila de programe TV, după ce CNA a dat aviz favorabil.
20.04.2023 | 20:56
Inca un post de sport apare in grila de programe TV Va genera o varietate de optiuni pentru telespectatori
Iubitorii sportului din România se pot bucura de apariția unui nou post de specialitate în grila de programe TV, după ce CNA a dat aviz favorabil
ADVERTISEMENT

În acest moment, canale de specialitate de pe piața media din România sunt Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport, Eurosport, Pro Arena, Sport Klub și Sport Extra, iar acestea acoperă o mare varietate de sporturi.

Mai apare un post de sport

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat acordarea licenţei pentru difuzarea pe satelit şi în sistem digital terestru pentru TVR Sport, post care urmează să-și facă apariția în grila de programe TV și care va transmite competiții interne și internaționale.

ADVERTISEMENT

Președintele TVR, Dan Turturică, a anunțat că noul post se va concentra și pe celelalte sporturi și nu numai pe fotbal, care are oricum o vizibilitate foarte mare la acest moment pe celelalte canale de nișă.

”Vor avea de câştigat telespectatorii, pentru că vor afla că există sporturi şi în afara fotbalului. Toate sporturile cu excepţia fotbalului trăiesc în paralel cu fotbalul, dar într-un con de umbră. Nu le vezi pe nicio televiziune.

ADVERTISEMENT

Ştiri despre aceste sporturi nu afli decât dacă vreun reprezentant important câştigă o medalie importantă, altfel nu (…). Dacă vă uitaţi la programele canalelor de sport, o să vedeţi că sunt dominate de fotbal. Îşi mai face loc din când în când tenisul, când avem jucătoare care sunt în competiţie…”, a declarat Turturică, conform site-ului paginademedia.ro.

TVR Sport, misiune de a genera venituri profitabile

Dan Turturică consideră că demersul TVR Sport de a aduce în fața publicului telespectator și celelalte sporturi va fi în beneficiul sportivilor, dar și în cel al privitorilor, care astfel vor descoperi sporturi care altfel nu au parte de expunere.

ADVERTISEMENT

”În rest sunt numai ştiri despre marile performanţe. Canotajul primeşte foarte puţină expunere… Angajamentul nostru cu TVR Sport este că o să reflectăm primordial celelalte sporturi decât fotbalul.

Cred că în felul acesta răspundem misiunii publice a Televiziunii Române. Vor avea de câştigat telespectatorii, că vor afla că există sporturi şi în afara fotbalului (…). Au de câştigat sportivii care vor primi tipul de atenţie pe care o merită înainte de a ajunge să câştige vreo medalie la Olimpiadă sau la Campionatul Mondial”, a mai spus șeful TVR.

ADVERTISEMENT

Prin TVR Sport se dorește promovarea mișcării, a dezvoltării sănătoase, pe lângă programele de știri despre acest domeniu. De altfel, se crede și că TVR Sport va genera venituri profitabile pentru postul TV, prin publicitate, sponsorizări sau parteneriate cu Ministerul Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Român și federaţiile de profil.

ADVERTISEMENT
Tags: