Simona Halep

Încă un premiu pentru Halep: “O legendă a tenisului mondial”

Simona Halep a fost desemnată cetăţean de onoare al muncipiului Bucureşti, după ce a urcat pe primul loc în clasamentul WTA şi va încheia anului 2017 tot pe acest loc, graţie rezultatelor...
31.10.2017 | 09:00
Inca un premiu pentru Halep O legenda a tenisului mondial

Simona Halep a fost desemnată cetăţean de onoare al muncipiului Bucureşti, după ce a urcat pe primul loc în clasamentul WTA şi va încheia anului 2017 tot pe acest loc, graţie rezultatelor înregistrate la Turneul Campioanelor.

Primăria Municipiului Bucurşeti a emis un comunicat în acest sens: “În ultima perioadă, performanţele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internaţional. Lipsa de implicare şi susţinere a autorităţilor, atât centrale cât şi locale, în dezvoltarea şi întreţinerea bazelor sportive, în finanţarea şi funcţionarea cluburilor sportive pentru copii şi juniori şi în atragerea tinerei generaţii către sport, a condus la reducerea masivă a practicării sportului de către copii cu consecinţe în reducerea ariei de selecţie pentru sportul românesc de performanţă. 

În acest context, performanţa Simonei Halep de a ajunge numărul 1 în clasamentul Women’s Tennis Association şi de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă.

“Simona Halep, legendă în tenisul mondial!”

(…) La numai 26 de ani, Simona Halep a devenit o legendă în tenisul mondial datorită performanţelor uimitoare dobândite doar până în acest moment, iar nivelul şi pregătirea sa prevestesc o performanţă şi mai completă, şi mai uimitoare. Talentul excepţional al acestei sportive trebuie valorificat, sprijinit şi recompensat pe toate planurile”, se arată în comunicatul Primăriei Bucureşti.”În ultima perioadă, performanţele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internaţional. Lipsa de implicare şi susţinere a autorităţilor, atât centrale cât şi locale, în dezvoltarea şi întreţinerea bazelor sportive, în finanţarea şi funcţionarea cluburilor sportive pentru copii şi juniori şi în atragerea tinerei generaţii către sport, a condus la reducerea masivă a practicării sportului de către copii cu consecinţe în reducerea ariei de selecţie pentru sportul românesc de performanţă.

În acest context, performanţa Simonei Halep de a ajunge numărul 1 în clasamentul Women’s Tennis Association şi de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă.

(…) La numai 26 de ani, Simona Halep a devenit o legendă în tenisul mondial datorită performanţelor uimitoare dobândite doar până în acest moment, iar nivelul şi pregătirea sa prevestesc o performanţă şi mai completă, şi mai uimitoare. Talentul excepţional al acestei sportive trebuie valorificat, sprijinit şi recompensat pe toate planurile“, se arată în comunicatul Primăriei Bucureşti.