News

Încă un președinte de stat a fost declarat infectat cu Covid-19. Care este starea sa de sănătate

10.07.2020 | 08:09
Inca un presedinte de stat a fost declarat infectat cu Covid19 Care este starea sa de sanatate
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 afectează tot mai accentuat America de Sud, acolo unde încă un președinte de stat a fost declarat infectat.

Este vorba de șeful statului din Bolivia, Jeanine Anez, cea care a confirmat oficial, în cursul zilei de joi, faptul că a fost testată pozitiv.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 53 de ani, Anez ocupă postul de președinte interimar al statului sud-american din noiembrie 2019, după ce fostul lider al statului bolivian, Evo Morales, a demisonat.

Al doilea președinte din America de Sud infectat cu Covid-19

În cursul zilei de joi, 9 iulie, președintele interimar al Boliviei, Jeanine Anez, a anunțat că a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Am fost testată pozitiv Covid-19. În acest moment sunt bine și voi lucra o perioadă din izolare. Împreună vom trece și peste asta”, a spus aceasta, conform The Guardian.

Tânărul șef de stat, de doar 53 de ani, a spus într-un videoclip postat Twitter, că va rămâne în carantină timp de 14 zile înainte de a face un alt test.

ADVERTISEMENT

După acest anunț, Anez devine cel de-al doilea președinte sud-american care a contractat coronavirusul în doar câteva zile, după ce Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, și-a anunțat rezultatul pozitiv marți.

De asemenea, patru membri ai guvernului din Bolivia, aflați în echipa condusă de, Anez au anunțat rezultate pozitive în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Jeanine Anez, o senatoare de dreapta, s-a proclamat în noiembrie 2019 preşedintă interimară invocând o clauză constituţională cu privire la succesiunea lui Evo Morales, după ce vicepreşedintele şi parlamentari de rang înalt din cadrul Mişcării pentru Socialism (MAS) au demisionat.

  • 44.113 de cazuri de infectare cu Covid-19 a raportat Bolivia. Alte 1.638 de persoane au murit

Bolsonaro, primul șef de stat din America de Sud testat pozitiv cu Covid-19

Pe 7 iulie, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat la un post de televiziune local că prezintă semne specifice noului tip de coronavirus. Politicianul a declarat că și-a făcut un test pentru acest virus. Rezultatul testului preşedintelui Braziliei a fost făcut public. Jair Bolsonaro este infectat cu Covid-19.

“Rezultatul testului este pozitiv. Nu este un motiv de panică. Viaţa merge înainte. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru viaţa mea şi pentru rolul cu care m-a înzestrat pentru a decide viitorul acestei naţiuni numită Brazilia “, a declarat atunci şeful statului.

ADVERTISEMENT