Fotbal international

Încă un record stabilit în acest sezon! Lionel Messi, mai multe goluri din afara careului decât 86 de echipe din campionatele mari ale Europei

01.04.2020 | 16:19
Inca un record stabilit in acest sezon Lionel Messi mai multe goluri din afara careului decat 86 de echipe din campionatele mari ale Europei
Lionel Messi este omul recordurilor
ADVERTISEMENT

Când vine vorba despre recorduri doar doi jucători pot apărea în prim plan. Unul este starul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, ale cărui performanţe sunt legate în cea mai mare parte de reuşitele din Champions League şi cel al Barcelonei, Lionel Messi, liderul statisticilor din multe privinţe în analiza campionatelor din Europa.

Lionel Messi a marcat cele mai multe goluri din afara careului

Sezonul acesta l-ar fi adus la final, cu siguranţă, din nou pe starul Barcelonei în postura celui mai bun marcator din La Liga, dacă nu ar fi fost întrerupt de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Asta deoarece Lionel Messiare marcate 19 goluri şi a mai oferit 12 pase de gol, ceea ce reprezintă clar că argentinianul continuă să domine între marcatorii din prima ligă spaniolă, ca în fiecare an după plecarea rivalului Cristiano Ronaldo la Juventus.

E Gheata de Aur a Europei

Şi, cu siguranţă, Lionel Messi, care deţine Gheata de Aur a ultimei ediţii pentru cel mai bun marcator din Europa, ar fi avut acum cifre şi mai bune, dacă fotbalul nu se preda în mod brutal în faţa COVID 19.

ADVERTISEMENT

Cei de la cotidianul As vine însă cu o comparaţie absolut fabuloasă, care arată clar clasa incredibilă a căpitanul Barcelonei faţă de tot ce există în fotbalul din Europa la această oră.

Opt goluri le-a reuşit cu execuţii din afara careului

Din cele 19 goluri opt au fost realizate de către Messi cu execuţii de geniu din afara careului. Ei bine, nu mai puţin de 86 de echipe din primele cinci competiţii interne de pe continent nu au reuşit per total, nu cu un singur jucător, să aibă atâtea reuşite din afara careului!

ADVERTISEMENT

Cel mai aproape de starul catalan sunt două formaţii din Premier League, Chelsea şi Manchester United, care au, fiecare, câte 7 goluri marcate prin acest procedeu.

A bătut de unul singur toată crema Europei

Urmează Liverpool şi Real Madrid – câte 6 goluri, Tottenham şi Juventus câte 5, PSG 4, Arsenal şi Atletico Madrid câte 3 goluri.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi rămâne astfel un geniu indiscutabil al balonului rotund, fiind de altfel şi singurul jucător din lume care a cucerit de şase ori trofeul Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT