News

Încă un român atacat cu cuțitul în Anglia. Agresiunea, surprinsă de camerele de supraveghere. Video

21.02.2021 | 14:16
Inca un roman atacat cu cutitul in Anglia Agresiunea surprinsa de camerele de supraveghere Video
Momentul atacului, surprins de o cameră de supraveghere/ Sursă: captură YouTube
ADVERTISEMENT

La o zi după ce un taximetrist român a fost ucis prin înjunghiere la Londra, un alt român a fost atacat cu cuțitul în Marea Britanie. De data asta, victima agresiunii a scăpat cu răni ușoare, scrie The Sun, preluat de Gândul.

Românul Gabriel Bringye a fost înjunghiat mortal miercuri de către un  adolescent de 15 ani, în zona Tottenham, din nordul Londrei.  Agresorul a fost reținut și pus sub acuzare.

ADVERTISEMENT

La numai o zi după această crimă, un alt șofer român a fost atacat tot cu cuțitul în Luton, un oraș britanic aflat la circa 50 de kilometri de Londra.

Românul atacat cu cuțitul a scăpat cu răni ușoare

Atacul a fost suprins de camerele de supraveghere amplasate pe stradă. Imaginile arată un ins dezbrăcat până la brâu, aparent drogat, care se apropie de mașină și schimbă câteva cuvinte cu românul care se pregătea să plece. După ce românul pornește mașina, bărbatul se apropie și-l lovește pe șofer cu cuțitul de mai multe ori. După atac, s-a îndepărtat de mașină.

ADVERTISEMENT

Românul a scăpat cu viață, deoarece a fost lovit în umăr, fără să-i fie afectate unul dintre organele vitale. Speriat, șoferul a ieșit din mașină și a fugit.

Atacurile cu cuțitul, deseori fără vreun mobil aparent al agresiunii, au devenit din ce în ce mai frecvente în Marea Britanie. 12 agresiune soldate cu decesul victimei au fost comise doar de la începutul acestui an.

ADVERTISEMENT

Unul dintre ei este Gabriel Bringye, un român din Oradea stabilit de 13 ani în Marea Britanie. Acesta a fost găsit de paramedici în stare gravă, cu un traumatism prin înjunghiere, în fața unei școli din Tottenham.

Medicii ajunși la fața locului s-au luptat zeci de minute pentru a-l salva pe român, însă nu au reușit, iar ulterior au declarat decesul, la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

”Poliția a fost sesizată de un șofer de autobuz cu privire la un bărbat rănit care nu răspundea în interiorul unui vehicul din Jarrow Road, Tottenham, miercuri, la ora 19:21. În ciuda eforturilor depuse de medici, bărbatul a fost declarat mort la fața locului la ora 20:00”, a declarat un purtător de cuvânt al Scotland Yard pentru presa engleză.

ADVERTISEMENT