Sport

Încă un român va fi adversarul lui Messi în MLS. Se anunță un golgheter de succes

Ștefan Chirilă, un fotbalist de 17 ani, cu părinți români, a semnat cu FC Cincinnati, a doua clasată din Conferința de Est a MLS.
22.05.2024 | 13:04
Inca un roman va fi adversarul lui Messi in MLS Se anunta un golgheter de succes
Ștefan Chirilă, un fotbalist de 17 ani, cu părinți români, a semnat cu FC Cincinnati
ADVERTISEMENT

Inter Miami, formația lui Messi, conduce în Conferința de Est din MLS, având primul sezon, din istoria clubului, în care este o pretendentă serioasă la câștigarea campionatului.

Chirilă este născut în America din părinți români

Pe locul al doilea în clasament se află FC Cincinnati, formație care tocmai a anunțat legitimarea unui fotbalist cu origini românești, considerat în America un mare talent.

ADVERTISEMENT

Atacantul Ștefan Chirilă, născut la 15 ianuarie 2007, în Allentown, oraș cu o comunitate numeroasă de români, a semnat cu FC Cincinnati, până la finalul sezonului 2028 din MLS, cu o opțiune și pentru 2029, a anunțat clubul.

Tânărul de 17 ani, ale cărui drepturi de prioritate MLS Homegrown au fost achiziționate de la Philadelphia Union, va juca restul sezonului 2024 MLS NEXT Pro la FC Cincinnati II, înainte de a se alătura primei echipe la începutul anului viitor.

ADVERTISEMENT

„Suntem mândri că l-am semnat pe Stefan pentru primul său contract profesionist”, a declarat managerul general al FCC, Chris Albright, într-un comunicat de presă.

„Succesul lui Stefan este o dovadă a muncii sale, precum și a muncii depuse de personalul nostru din academie și de personalul MLS NEXT Pro. E un jucător cu instincte excelente în fața porții și suntem încântați de dezvoltarea sa continuă la FC Cincinnati”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

A dat 41 de goluri la tineretul lui Cincinnati

Chirilă e cel mai prolific marcator de la tineretul lui Cincinnati, marcând 41 de goluri în toate competițiile în sezonul 2023-24. Americanii spun despre el că are toate șansele să ajungă un vârf de top

El a avut și șapte apariții în MLS NEXT Pro, marcând patru goluri – inclusiv golurile câștigătoare ale meciurilor cu Columbus Crew II și New York Red Bulls II – și reușind și două pase de gol.

ADVERTISEMENT

Ștefan Chirilă va avea abia la anul șansa de a da piept cu Messi și cu celalte vedete din MLS. Alți doi români sunt legitimați în MLS, Alex Mățan, la campioana Columbus Crew, și Enes Sali, la FC Dallas.

ADVERTISEMENT