Premier League

Încă un scandal din cauza VAR în Premier League! Sistemul a dezavantajat-o pe Southampton

31.01.2021 | 17:55
Inca un scandal din cauza VAR in Premier League Sistemul a dezavantajato pe Southampton
ADVERTISEMENT

Sistemul de arbitraj video (VAR) a creat un nou scandal în Premier League, după ce arbitrii au dezavantajat-o clar pe Southampton în duelul cu Aston Villa.

În minutul 90+3, Danny Ings a înscris pentru ”sfinți”, însă reuşita a fost anulată, cu ajutorul sistemului VAR, pentru ofsaid.

ADVERTISEMENT

Tehnologia VAR este tot mai criticată în Anglia, unde suporterii sunt nemulțumiți de intervențiile la limită ale sistemului.

Premier League, zguduită de un nou scandal din cauza VAR

Ultimul scandal creat de VAR în Premier League a avut loc la meciul Southampton – Aston Villa 0-1, din etapa a 21-a, ”sfinții” fiind defavorați în două rânduri.

ADVERTISEMENT

În minutele de prelungire, Danny Ings a înscris golul egalizator, dar reușita sa a fost anulată cu ajutorul sistemului de arbitraj video pentru un ofsaid aproape invizibil. De fapt, mâneca tricoului lui Ings se afla în ofsaid, ceea ce poate fi considerat cel mai mic ofsaid din lume.

Reuşita a fost anulată, însă discuţiile au fost aprinse după această decizie, iar analiştii englezii susţin că regula ar trebui să fie schimbată pentru a preveni situaţii de acest fel.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost de neînțeles și pentru fanii fotbalului englez, care au răbufnit pe rețelele de socializare: ”Cum poată cineva cu creier să creadă că ăsta e ofsaid?” sau ”VAR este o glumă proastă”.

Anterior, Southampton a cerut un penalty pentru un henț în careu al lui fundașul dreapta Matty Cash, dar ”centralul” Lee Mason a lăsat jocul să curgă și nici arbitrul din camera VAR nu a intervenit.

ADVERTISEMENT

scandal VAR Premier League

Aston Villa a urcat pe locul opt în Premier League după victoria de la Southampton, având 32 de puncte după 19 meciuri, în timp ce Southampton rămâne pe poziția a 11-a, cu 29 de puncte.

ADVERTISEMENT