ADVERTISEMENT
Fotbal international

Încă un scandal în Liga Campionilor. Arbitrul de la Chelsea – Krasnodar, acuzat de meciuri trucate

Autor: Cosmin Crăciun | 09.12.2020 | 16:17
Încă un scandal în Liga Campionilor. Arbitrul de la Chelsea - Krasnodar, acuzat de meciuri trucate
Încă un scandal în Liga Campionilor. Arbitrul de la Chelsea - Krasnodar, acuzat de meciuri trucate

Problemele se țin scai de arbitrii din Liga Campionilor. Octavian Șovre și Sebastian Colțescu au fost acuzați de rasism, în vreme ce arbitrul ceh Pavel Kralovec va fi judecat pentru meciuri trucate. 

ADVERTISEMENT

Pavel Kralovec ar fi fost presat de Roman Berbr, fost director adjunct al Federației Cehe de Fotbal să avantajeze formația Sparta Praga în finala Cupei Cehiei, din iunie.

Brebr a fost arestat în octombrie, alături de alte 18 persoane, iar scandalul este unul uriaș în Cehia. Pavel Kralovec a părut să se conformeze solicitării lui Brebr și a avantajat-o pe Sparta la meciul din iulie.

ADVERTISEMENT

Încă un scandal în Liga Campionilor. Un arbitru este acuzat de trucare de meciuri

Arbitrul ceh Pavel Kralovec, în vârstă de 43 de ani, a oficiat de la centru partida Chelsea – FC Krasnodar 1-1 din ultima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor. Pe plan intern, însă, problemele lui Kralovec sunt uriașe. Fluierașul este acuzat că a contribuit la trucarea unui meci și există chiar înregistrări audio care dovedesc implicarea sa în astfel de lucruri necurate.

Presa cehă, citată de Digisport, a anunțat că Roman Brebr l-ar fi presat pe Kralovec să o avantajeze pe Sparta Praga în finala Cupei Cehiei, din iulie. Atunci, formația lui Florin Niță s-a impus cu 2-1 în fața lui Slovan Liberec. Kralovec a fost aspru criticat după meci, pentru că nu l-a eliminat pe Martin Frydek, de la Sparta, cel care și-a călcat un adversar. Nici măcar solicitările din camera VAR nu l-au înduplecat pe central, care nu a dorit să meargă să revadă faza.

ADVERTISEMENT

Succesul Spartei Praga le-a garantat celor din capitala Cehiei prezența direct în grupele Europa League. Se pare că solicitarea inițială a fost una venită din mediul politic. „Foarte simplu, eu nu am nevoie decât de un lucru politic, de acord? Înțelegi. Cu Josef Krula am vorbit”, i-ar fi spus Brebr lui Kralovec.

Cine este Josef Krula și ce spune clubul Sparta Praga

Josef Krula, în vârstă de 66 de ani, este un fost arbitru ceh. Actualmente, el ocupă rolul de director sportiv la Sparta Praga. Nu se știe dacă Brebr a fost influențat de Krula cu privire la nevoia de trucare a partidei cu Slovan Liberec sau doar l-a informat pe acesta referitor la modul în care se vor desfășura lucrurile din punct de vedere al arbitrajului. Clubul praghez susține că încurajează o anchetă cât mai amănunțită în acest caz.

ADVERTISEMENT

Roman Brebr a fost arestat de poliția din Cehia în noiembrie, alături de alte 18 persoane. El a demisionat din rolul de director adjunct al FACR. Toate persoanele arestate sunt bănuite că au luat parte la aranjarea partidei din finala Cupei Cehiei, dintre Sparta Praga și Slovan Liberec, fosta adversară a FCSB din turul trei preliminar al Europa League.

Poliția ar putea să îl pună sub acuzare și pe Pavel Kralovec, dacă va găsi mai multe dovezi împotriva lui. Cert este că maniera de arbitraj de la meciul în cauză a fost una suspectă. Între timp, Pavel Kralovec a arbitrat partida dintre Chelsea și FC Krasnodar, din Liga Campionilor. Meciul s-a încheiat 1-1.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!