ADVERTISEMENT
Fotbal international

Încă un scandal rasist în Anglia! Jucătorii lui FC România, acuzați de insulte la adresa unui fotbalist de culoare

Autor: Andrei Șchiopu | 06.01.2020 | 11:12
Încă un scandal rasist în Anglia! Jucătorii lui FC România, acuzați de insulte la adresa unui fotbalist de culoare
Jucătorii lui FC România. Sursă foto: mediafax.ro

FC România este implicată într-un scandal rasist în Anglia, în urma ultimului meci jucat. Conducerea lui FC Marlow îi acuză pe fotbaliștii de la FC România că au avut derapaje rasiste la adresa fundașului lor stângă, care este născut în Guyana.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui FC România, acuzați de rasism în Anglia

FC România a jucat împotriva lui Marlow, într-un meci din ligile neprofesioniste ale Angliei. Partida a fost tensionată, iar Marlow a reușit să câștige cu 2-1, însă fotbaliștii micuței formații compuse din români care muncesc în Anglia au fost acuzați de rasism.

Ronayne Marsh-Brown, fundașul stânga de la FC Marlow și internațional guyanez, îi acuză pe jucătorii lui FC România de rasism, acesta susținând că jignirile i-au fost adresate chiar în timpul meciului.

ADVERTISEMENT

Mark Bartley, managerul lui Marlow, a cerut să se ia măsuri din partea FA și a conducerii echipei FC României. Nici fanii nu au fost încântați de cele întâmplate „Nu spun că jucătorii noștri sunt sfinți, dar comentariile rasiste primite de fundașul nostru sunt total greșite și sper ca Federația să ia măsuri în această situație”.

Jucătorii lui FC România au fost abuzați de-a lungul anilor

De-a lungul timpului, jucătorii lui FC România au fost abuzați rasist, derapajele venind din partea fanilor adversarilor, care făceau referire la faptul că mulți Români au venit în Anglia pentru a munci.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, jucătorii lui FC România au fost insultați. Injuriile lui Dan Trenkel, managerul celor de la Great Wakering Rovers, la un meci din liga a 9-a din Anglia. Acesta le-a transmis mai multe jigniri adversarilor și a fost ironic la statutul lor în Marea Britanie.

Dan Trenkel le-a cerut românilor „să se care din Marea Britanie” şi i-a acuzat că sunt acolo doar pentru ajutoare de şomaj. Comportamentul lui Trenkel nu este o surpriză, antrenorul recidivând şi în meciul cu o altă echipă de imigranţi, Haringey Borough FC, iar ambele echipe afectate au decis să pună un memoriu.

ADVERTISEMENT
  • 5 prezențe în naționala Guyanei are Ronayne Marsh-Brown, fundașul lui FC Marlow
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!