Fotbal intern

Încă un transfer ratat de Mircea Rednic? Nu vrea să se mai întoarcă la Dinamo

Autor: Eduard Nicolae Popa | 29.11.2018 | 12:46
Naser Aliji, transfer cu probleme pentru Dinamo și Mircea Rednic

Naser Aliji a fost adus de Mircea Rednic la Dinamo pentru a ajuta flancul stâng al echipei, dar internaționalul albanez s-a accidentat la unul dintre antrenamentele „câinilor”. Tehnicianul lui Dinamo a spus că îl așteaptă pe Aliji înapoi în ianuarie, dar FANATIK.RO a aflat că fotbalistul albanez se gândește să nu se mai întoarcă.

Aliji este în acest moment acasă, în Elveția, unde face recuperarea după accidentarea la genunchi. Mircea Rednic îl așteaptă înapoi la antrenamente, după pauza competițională: „Vreau să vorbim un pic de Naser Aliji. Nu are probleme foarte mari, puteam să-i reziliem contractul. Nu ne-a costat nimic până acum, doar biletele de avion. Acum depinde de el dacă va reuși să-și rezolve micile probleme. Dacă pe data de 9 ianuarie nu vine sută la sută pregătit, atunci vom rezilia contractul. Nu e adevărat că trebuie să se opereze.” Însă sunt șanse foarte mari ca Aliji să nu mai revină în România și să își caute un angajament în altă parte, spun sursele FANATIK.RO.

Mircea Rednic a căutat deja soluții pentru a-l înlocui pe Aliji. Cine va fi noul fundaș stânga de la Dinamo

Tehnicianul din Ștefan cel Mare caută variante în locul lui Aliji. Mircea Rednic îl propune pe Andy Kawaya, fost internațional de tineret belgian. Crescut de Anderlecht Bruxelles, Kawaya a jucat ultima oară la Avellino, în ligile inferioare din Italia. El evoluează pe toate pozițiile din flancul stâng. Considerat un super talent, sportivul belgian a fost victima mai multor accidentări care i-au deraiat cariera. Rămâne de văzut dacă își va regăsi forma la Dinamo. Oricum, Andy pare a fi genul de mutare care reprezintă un risc mare, dar un potențial mare de câștig pentru club.

Mircea Rednic are nevoie disperată să acopere postul de fundaș stânga. După ultimul meci cu Gaz Metan Mediaș, încheiat  cu scorul de 1-1, „Puriul” l-a făcut praf pe Sergiu Popovici, cel care a jucat titular în flancul apărării sale. „Sunt câțiva jucători care au fost refuzați de Mediaș și au fost titulari la noi. Sunt jucători propuși la noi care au ajuns la Mediaș și vedeți cum joacă. E greu să mai joace Popovici. I-am dat șanse și n-a profitat. Se antrenează bine, e băiat bun, dar m-am săturat de băieți buni”, a spus Rednic, despre jucătorul adus tocmai de la ardeleni.

Nu doar Aliji are probleme dintre jucătorii aduși de Rednic

Antrenorul lui Dinamo are mari probleme cu jucătorii pe care i-a adus în timpul sezonului. În afară de Aliji și de Kawaya, printre fotbaliștii aduși de Mircea Rednic se numără și Simon Zenke, cel care nu se află în cea mai bună formă sportivă. El are cel puțin 5 kilograme în plus. De asemenea, și Gregory Tade are grave probleme fizice, nu e pus deloc la punct cu pregătirea fizică și are și probleme de familie.

Strategia de transferuri a lui Mircea Rednic nu îi mulțumește pe toți. Fostul golgeter al lui Dinamo, Cosmin Vaișcovici, a râs de jucătorii aduși de antrenorul „câinilor”: „Deocamdată, ce să spun? Nu au rupt gura târgului cei care au venit. Sintagma care se potrivește strategiei clubului ar fi New Luați de la Solduri Dinamo. Ori că a fost timpul prea scurt, ori că au venit nepregătiți total de unde au venit. Așteptăm să vedem, că cine știe… Erau necesari și niște români, că văd că sunt 7 străini. E greu, dar poate o scoate Mircea la capăt”, a spus Vaișcovici.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!