News

Încă un tronson de autostradă aproape de finalizare. Pe unde vor putea circula șoferii români la fel ca pe drumurile din Occident

Încă un tronson de autostradă este aproape de finalizare. Șoferii români vor putea circula pe el la fel ca pe drumurile din Occident începând din luna decembrie a acestui an.
16.06.2024 | 21:25
Inca un tronson de autostrada aproape de finalizare Pe unde vor putea circula soferii romani la fel ca pe drumurile din Occident
Încă un tronson de autostradă aproape de finalizare. Sursa foto? Facebook-Asociația Pro Infrastructură/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este vorba despre tronsonul Curtea de Arges-Pitesti, al autostrazii Sibiu-Pitesti, construit de italienii de la compania WeBuild, cei care au executat și lucrările de ridicare a Podului de peste Dunăre de la Brăila.

Încă un tronson de autostradă aproape de finalizare

Reprezentanții companiei italiene au anunțat că lucrările la cei peste 30 km ai viitorului tronson Pitești-Curtea de Argeș, Lotul 5 al autostrăzii Sibiu – Pitești (A1), înaintează cu rapiditate.

ADVERTISEMENT

Potrivit estimărilor constuctorului, acest tronson va fi dat în circulație în luna decembrie 2024, cu nouă luni mai devreme față de termenul prevăzut în contractul semnat cu CNAIR și anume septembrie 2025.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, a anunțat în urmă cu ceva timp că ”ritmul lucrărilor este unul bun”, iar șantierul este în avans față de grafic.

ADVERTISEMENT

Numai în luna aprilie a acestui an, conform secretarului de stat, compania italiană mobilizase peste 1.000 de muncitori pe șantierul de pe Lotul 5 al autostrăzii A1.

”Antreprenorul a mobilizat pe întregul șantier aproximativ 1.040 persoane, ritmul lucrărilor este unul bun, proiectul fiind chiar în avans față de grafic, iar dacă se menține, ar putea fi finalizat la sfârsitul acestui an”, a declarat Irinel Scrioșteanu, în luna aprilie.

ADVERTISEMENT

”Inaugurarea anticipată în decembrie 2024 stă în câteva poduri critice”

De asemenea, reprezentanții Asociației Pro Infrastructura au transmis că ”la terasamente nu avem nicio emoție pentru finalul acestui an: pe cea mai mare parte a lotului avem balast stabilizat și chiar primul strat de asfalt, doar mici zone fiind mai în urmă”.

”Inaugurarea anticipată în decembrie 2024 stă în câteva poduri critice de pe tronson, în special cele cu deschideri pe tablier metalic, cum ar fi cel peste canalul Argeș de lângă Merișani, în sudul Lacului Vâlcele”, au mai spus reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

ADVERTISEMENT

Tronsonul 5 al Autostrazii Sibiu-Pitesti are o lungime de 30,35 km și va include, conform caietului de sarcini, 13 poduri, trei pasaje, un viaduct, trei noduri rutiere la Curtea de Arges, Baiculesti si Bascov, două spații de servicii, două parcări de scurtă durată și mai multe centre de coordonare și întreținere.

Valoarea contractului, atribuit în anul 2021 italienilor de la WeBuild, este de 1,71 miliarde lei (fara TVA).

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”