News

Încă un turist a fost atacat de urs pe Jepii Mari. Cum a reușit, totuși, să scape de animalul sălbatic. ”Ne-a urmărit în jur de un kilometru”

Un alt turist a fost atacat de urs în Jepii Mari. Aceasta a povestit cum a fost urmărit de animalul sălbatic și ce anume l-a ferit de o adevărată tragedie.
11.07.2024 | 00:12
Inca un turist a fost atacat de urs pe Jepii Mari Cum a reusit totusi sa scape de animalul salbatic Nea urmarit in jur de un kilometru
Încă un atac al urșilor în Jepii Mari. Un grup de turiști a fost urmărit kilometri întregi de animalul sălbatic. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Marți, o drumeție a avut final tragic pentru Diana Maria, tânăra de 19 ani ucisă de urs în Jepii Mari. Din păcate, nu este pentru prima dată când urși atacă în zonă. După incidentul de acum două zile, un alt turist a povestit clipele groază prin care a trecut în momentul în care s-a întâlnit cu un urs.

Încă un atac al urșilor în Jepii Mari. Un grup de turiști a fost urmărit kilometri întregi de animalul sălbatic

Diana Maria, o tânără de 19 ani s-a aventurat pe traseul Jepii Mari din Munții Bucegi. Aceasta habar nu avea că pentru aventura în inima munților va plăti cu propria viață.

ADVERTISEMENT

În pădurile din România există peste 8.000 de urși, potrivit statisticilor. Aceștia atacă frecvent, iar cu 10 zile înainte de incidentul Dianei, un alt turist a fost atacat de urs tot în Jepii Mari.

Turistul a povestit pățania sa după ce a aflat că Diana Maria a fost ucisă de urs. Acesta speră ca povestea lui să fie un semnal de alarmă, dar și o lecție pentru aventurierii care au de gând să meargă pe acel traseu montan.

ADVERTISEMENT

Adrian Dobre a povestit că era împreună cu un grup de 5 persoane, în momentul în care s-au întâlnit cu un urs pe drumul către Babele. Acesta a relatat cum ursul i-a fixat cu privirea, a ciulit urechile și a început să se îndrepte către ei.

”Urcam pe Jepii Mici către platoul Babele, spre Piatra Arsă, când am întâlnit un urs, undeva la 150-200 de metri în fața noastră. În momentul în care ursul ne-a văzut, s-a uitat la noi foarte ciudat, a ciulit urechile și a luat-o la fugă spre noi.”, a povestit Adrian Dobre, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Sprayul pentru urși a fost adevărata salvare a turiștilor

Urmăriți de urs, cei cinci aventurieri au luat-o la fugă. Animalul sălbatic i-a urmărit aproape un kilometru. În momentul în care s-a apropiat de ei, Adrian a acționat. Acesta a avut la el un spray pentru urși pe care l-a folosit imediat. Din păcate, ursul nu s-a oprit, așa că turistul s-a văzut nevoit să folosească din nou sprayul pentru a scăpa de animal.

”Ne-a urmărit cam în jur de un kilometru şi s-a apropiat în timp foarte scurt de noi. Când a ajuns undeva la vreo 10 metri de noi, eu aveam spray pentru urs la mine. În momentul când s-a apropiat, i-am dat un jet de spray.”

ADVERTISEMENT

Cei cinci turiști au reușit să scape de urs abia după ce au pulverizat a treia oară cu spray. După ce au simțit că sunt în afara oricărui pericol, au sunat la 112 pentru a semnala problema. Din nefericire, atitudinea operatorilor i-au lăsat turistului un gust amar.

”Am fost puțin, să zic așa, surprins neplăcut de atitudinea domnilor, prin simplul fapt că ne-a spus că nu e normal să sunăm la 112 ca să anunțăm că este un urs în pădure.”, a mai spus turistul pentru sursa menționată.

Prezența urșilor în România este o adevărată problemă, mai ales că, din ce în ce mai des sunt semnalate cazuri în care oamenii sunt atacați de aceste animale sălbatice. Tocmai de aceea, ministrul Mediului a promis că va lua măsuri drastice pentru a preveni astfel de incidente.

ADVERTISEMENT