Cîţi oameni au fost atacaţi de urs, în România, în ultimii şase ani

Un tânăr, cetăţean american, a fost atacat de urs, la 29 octombrie 2016, la Pietrele lui Solomon, o zonă de agrement de la marginea Braşovului. Potrivit purtătorului de cuvânt al...
29.10.2016 | 18:08
Citi oameni au fost atacati de urs in Romania in ultimii sase ani
ADVERTISEMENT

Un tânăr, cetăţean american, a fost atacat de urs, la 29 octombrie 2016, la Pietrele lui Solomon, o zonă de agrement de la marginea Braşovului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Ciprian Sfreja, tânărul, în vârstă de 20 de ani, are o plagă muşcată la antebraţul stâng.

Cel mai grave incidente de acest gen produse în ultimii ani:

21 aprilie 2013 — doi ciobani au fost atacaţi de un urs în zona de nord a judeţului Harghita. Unul dintre ei a reuşit să se salveze, iar al doilea a fost găsit mort de către echipele de poliţişti, jandarmi şi silvicultori, după câteva ore de căutări. Cele două victime, de 49 ani şi 59 de ani, se aflau cu oile la păscut la aproximativ doi kilometri de comuna Bilbor.
15 septembrie 2012 — un bărbat de 71 de ani a murit în comuna dâmboviţeană Pietroşiţa, după ce a fost atacat de un urs, în timp ce culegea prune, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

***
Alte incidente de acest fel care au avut loc în ultimii şase ani:

2016
28 mai 2016 — un tânăr în vârstă de 25 de ani din Braşov a fost atacat de un urs, în timp ce se afla în pădure, în zona Bunloc, de lângă Săcele. Tânărul atacat de urs a suferit mai multe plăgi la glezne, abdomen, torace, gât, dar a reuşit să coboare până la baza muntelui, la telescaun şi să ceară ajutor. A fost conştient şi a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.
19 ianuarie 2016 — un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost rănit grav de un urs în pădurea satului băcăuan Camenca.

2015
30 august 2015 — un băiat de 13 ani şi un bărbat de 42 de ani au fost atacaţi şi răniţi de un urs, la o stână de la marginea judeţului Cluj.
24 august 2015 — un copil de 14 ani, care se afla la o stână de vite, a fost atacat de un urs. Copilul a fost internat la Spitalul Municipal din Gheorgheni cu multiple plăgi muşcate.

ADVERTISEMENT

Mai multe, pe Agerpres