News

Încăierări cu forțele de ordine la Târgul de Crăciun din Constanța. Persoanele nevaccinate au forțat intrarea

Mai multe persoane care nu sunt vaccinate s-au încăierat cu forțele de ordine, vineri seară, în zona intrării în parcul arheologic din Constanța, unde se desfășoară Târgul de Crăciun.
04.12.2021 | 08:08
Incaierari cu fortele de ordine la Targul de Craciun din Constanta Persoanele nevaccinate au fortat intrarea
ADVERTISEMENT

Mai multe persoane care nu sunt vaccinate au încercat să pătrundă fără certificat verde de vaccinare contra COVID-19 la Târgul de Crăciun din Constanța.

Încăierări cu forțele de ordine la Târgul de Crăciun

Grupul de persoane nevaccinate s-a încăierat cu jandarmii, vineri seară, 3 decembrie, în zona intrării în parcul  arheologic din Constanța.

ADVERTISEMENT

Persoanele respective nu au prezentat certificatele verzi, cu care ar fi putut să participe la Târgul de Crăciun, și au provocat forțele de ordine.

Ca urmare, jandarmii au fost nevoiți să intervină pentru a restabili ordinea publică și pentru a-i îndepărta pe aceștia de zona Târgului de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Reacția Primăriei Constanța

Primăria Constanța informează că respectivele persoane au forțat gardurile amplasate de autorități pentru a intra în zona Târgului de Crăciun, potrivit unei postări a instituției pe Facebook.

„Un grup restrâns de bărbați și femei a provocat în urma cu câteva momente un scandal teribil în parcul Arheologic din Constanța. Oamenii nu au ținut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun și au forțat gardurile montate de autorități, au dărâmat o parte dintre ele și s-au încăierat cu forțele de ordine”, a scris administrația primăriei din Constanța pe rețeaua de socializare.

ADVERTISEMENT

De altfel, reprezentanții primăriei din Constanța au precizat că jandarmii reușit să intervină la timp și să restabilească ordinea.

„Forțele de ordine au intervenit în câteva momente și liniștea a fost restabilită. Din păcate, ceea ce se anunța o seară de poveste, s-a terminat cu lacrimi în ochi pentru copiii martori la acest eveniment”, au mai menționat pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Primăria Constanța a transmis și că cei care au forțat intrarea la Târgul de Crăciun, fără să aibă în posesie certificatul verde, nu au ținut cont de prevederile legale și au deranjat ordinea publică, precum și faptul că au speriat minorii prezenți la eveniment.

„Nu au ținut cont de nimic în încercarea lor disperată de a intra în Târgul de Craciun fără a avea certificatul verde. Nu i-au împiedicat nici privirile speriate ale copiilor prezenți în parc și nici lacrimile acestora. În timp ce ei provocau acest circ și forțau gardurile, constănțenii responsabili așteptau în ordine sa intre în parc”, a mai menționat în postare primăria.

Reprezentanții primăriei fac apel la responsabilitate și le cer cetățenilor să respecte și să înțeleagă ”normele legale în vigoare” pentru gestionarea pandemiei COVID-19.

„Cu toții trebuie sa înțelegem că accesul în Târgul de Crăciun organizat de Primăria Constanța se face în conformitate cu normele legale în vigoare. Mulțumim pe această cale tuturor persoanelor care au dat dovadă de responsabilitate!”, a adăugat în finalul postării Primăria Constanța.

ADVERTISEMENT