Sport

Încalcă FC U Craiova regulamentul FRF? Ce nereguli sunt pe lista cu jucătorii şi riscul la care se supun oltenii

FC U Craiova s-a calificat în optimile Cupei României, dar s-ar putea să aibă probleme dacă se dovedește că a încălcat regulamentul.
22.09.2021 | 18:18
Incalca FC U Craiova regulamentul FRF Ce nereguli sunt pe lista cu jucatorii si riscul la care se supun oltenii
ADVERTISEMENT

Echipa lui Adrian Mutu s-a impus pe terenul lui Petrolul Ploiești în 16-imile Cupei și au întrerupt o serie de cinci meciuri consecutive fără victorie.

Întâlnirea a lăsat urme asupra arenei ”Ilie Oană” din Ploiești, gazdele acuzând că galeria oltenilor a ars două scaune și a rupt alte 18.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova încalcă regulamentul cu bună știință

Însă problemele celor de la CS U Craiova sunt altele, după ce gsp.ro a anunțat că gruparea patronată de Adrian Mititelu ar încălca regulamentul, deoarece nu respectă criteriile de eligibilitate pentru completarea listei cu jucători pe care a depus-o la LPF.

Oltenii ar avea doar șapte jucători crescuți la nivel național și în cadrul clubului, dar a completat celalalte poziții până la 12 cu străini, deși regulamentul interzice acest lucru.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului, fiecare club trebuie să depună o listă A la LPF cu 25 de jucători și trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • un număr de minimum 8 jucători formați la nivel național, adică români
  • un număr de minimum 4 jucători formați la nivelul clubului
  • un număr maxim de 4 jucători non-Uniunea Europeană
ADVERTISEMENT

Oltenii au pe listă un jucător plecat de la echipă

În ROAF se arată că dacă un club nu pune pe listă cel puțin opt jucători formați la nivel național și patru la nivelul clubului, atunci pierde din locurile disponibile, așa cum se întâmplă cu CFR Cluj, care are pe listă doar 22 de fotbaliști.

În lista depusă de FC U Craiova la LPF se regăsesc doar șase jucători formați la nivel național (Achim, Bușu, Mogoșanu, Negru, Raicea și Cl. Bălan) și un singur fotbalist format la nivelul clubului (Robert Răducanu), deși acestuia i-a fost reziliat contractul.

ADVERTISEMENT

Astfel, FC U Craiova ar trebui să piardă cinci poziții pe listă, dar oltenii au trecut 24 de fotbaliști. În plus, clubul lui Mititelu are înregistrația 15 jucători comunitari și încă 2 extracomunitari (Bauza și Gajic), în condițiile în care limita maximă de străini, luați la un loc, este de 13 jucători.

Marcel Pușcaș, nemulțumit de aceaceastă regulă

Președintele clubului din Bănie, Marcel Pușcaș a spus că LPF ar fi trebuit să reacționeze dacă erau probleme: ”Avem jucători formați la nivel național și pe lista A, și pe lista B. Știu că am depus o listă înainte de startul sezonului, după care au mai venit Durmen, Ondaan și Marquet.

Acum nu știu exact să vă spun pe dinafară lista, dar dacă era ceva în neregulă, eu cred că ar fi trebuit să fim atenționați de cei de la LPF, nu?”

Ulterior, Marcel Pușcaș a confirmat faptul că FC U Craiova încalcă regulamentul și a anunțat că problema va fi remediată: ”Am vorbit la Ligă, într-adevăr am depășit limita de jucători străini, o să remediem urgent acest lucru. Vom scoate câți jucători e nevoie pentru a respecta regulamentul. Totuși, această lege ni se pare tâmpită și trebuie schimbată.

Vă dau și un exemplu: Radu Negru, pe care l-am luat și l-am folosit când am promovat de la județ, nu se încadrează la jucătorii formați la nivelul clubului, pe acest regulament. În plus, repet, Liga trebuia să intervină, e ca și cum dacă nu e semn de interzis pe o stradă, eu o iau pe acolo fără să-mi dau seama că n-am voie”.

LPF, a notificat FC U Craiova

LPF a încercat să lămurească situația de la CS U Craiova printr-un mail trimis către gsp.ro. ”În cazul clubului U Craiova 1948 S.A. nu este vorba despre depășirea numărului total de jucători ce pot fi înregistrați în lista A și nici despre evoluția vreunui jucător în meciuri oficiale, care să nu fi fost înregistrat în listele A și B ale clubului.

Art. 19bis din ROAF prevede la subpunctul 4 că: ‘La jocurile oficiale din Campionatul Național Liga I vor putea fi înscriși în raportul de arbitraj numai jucători aflați în listele A și B. Participarea la aceste meciuri a unui jucător ce nu este înregistrat în Lista A sau în lista B se sancționează cu pierderea jocului prin forfait’.

Însă, ocuparea în lista A a unui loc care ar fi trebuit să rămână liber, de către un jucător eligibil pentru o altă categorie a aceleiași echipe, fără depășirea numărului total de jucători ce pot fi admiși (25) nu constituie în sine o încălcare care să atragă pierderea jocului prin forfait cu atât mai mult cu cât verificarea acestor aspecte este realizată în parte de platforma electronică realizată în acest scop.

La acest moment efectuăm o cercetare internă pentru a identifica modalitatea concretă prin care s-a produs o astfel de eroare și pentru a lua măsurile potrivite astfel încât situația să nu se mai repete.

În același timp clubul a fost notificat și i s-a pus în vedere să aleagă modalitatea concretă de adaptare a listei A astfel încât aceasta să corespundă dispozițiilor regulamentare aplicabile, fiind acordat un termen scurt pentru operațiunea în cauză, până la următorul meci în care este programat”, a anunțat LPF.

ADVERTISEMENT