News

Incediu la un spital din Rusia. Trei oameni internați în secția de COVID-19 au murit

Trei oameni internați în secția de COVID-19 au murit, după un incendiu din Rusia.
09.06.2021 | 14:28
Incediu la un spital din Rusia Trei oameni internati in sectia de COVID19 au murit
ADVERTISEMENT

În urma acestui incendiu și-au pierdut viața trei pacienți, care erau internați la secția de coronavirus a unității medicale. Anunțul a fost făcut de autoritățile ruse.

Unde a avut loc incendiul din Rusia

Există suspiciuni că incendiul este posibil să fi pornit de la un aparat de respirație artificială. Informațiile arată că vâlvătaia a început la ora locală 3:30 dimineața, în secția de reanimare.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un incendiu la un spital public din orașul Riazan, aflat la sud-est de Moscova. Tot autoritățile au fost și cele care au anunțat că trei dintre acești oameni și-au pierdut viața.

Șapte persoane care au prezentat atât arsuri, cât și semne de intoxicație. O infirmieră se află în stare gravă ea având arsuri pe 70 % din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT

O persoană aflată în stare gravă era conectată la acest aparat despre care se crede că a luat foc. Toate cele trei persoane care au murit erau pacienți ai spitalului.

“În urma incendiului, trei persoane au decedat. Şapte persoane ce prezentau semne de intoxicaţie şi de arsuri au fost spitalizate”, a transmis Comitetul de anchetă, într-un comunicat, conform AFP.

ADVERTISEMENT

Autoritățile anchetează acest incendiu

În acest caz a fost declanșată o anchetă, fiind vizate acuzațiile de neglijență cauzatoare de moarte. Oficialii nu s-au pronunțat în privința unui unei cauze a acestui incendiu.

În ciuda acestui fapt, guvernatorul regiunii Riazan a transmis că, cel mai probabil, vâlvătaia a început după defectarea unui aparat de respirație artificială care a luat foc.

ADVERTISEMENT

“În unul dintre saloanele unităţii de terapie intensivă exista un pacient în stare gravă, conectat la ventilator (…) Se pare că ventilatorul a luat foc”, a declarat Nikolai Liubimov.

Atunci a fost un scandal, care a dus la oprirea folosirii aparatelor de ventilație implicate, ele fiind rusești. Tot guvernatorul regiunii Riazan a transmis că aparatul în cauză este unul chinezesc.

El a mai transmis faptul că dispozitivul  “nu era adaptat”, făcând referire la faptul că nu avea niciun fel de sistem de protecție pentru scurtcircuite.

Tragic este faptul că în Rusia au mai avut loc acum un an două incendii cauzate tot de defecțiuni ale aparatelor de respirație artificială. Acestea au luat viețile a șase persoane în spitale din Sankt-Petersburg și Moscova.

O astfel de tragedie s-a petrecut și în țara noastră, când un TIR de Terapie Intensivă cu persoane infectate de COVID a luat foc, după ce s-a defectat instalația de oxigen a acestuia.

ADVERTISEMENT