News

Incediu violent în largul coastei Californiei! 34 de oameni au murit

04.09.2019 | 08:38
Incediu violent în largul coastei Californiei! 34 de oameni au murit
Incendiu pe o nava in largul coastei Californiei. Sursa foto: cnn.com

Un incendiu foarte violent a izbucnit la bordul unei bărci aflate în apropierea Insulei Santa Cruz, în largul coastei California. Nu mai puțin de 34 de oameni au și-au găsit sfârșitul în flăcările care au cuprins barva Conception. Paza de coastă a reușit să salveze cinci persoane.

34 de oameni au murit într-un incendiu izbucnit la bordul unei nave, în largul coastei Californiei

O zi care trebuia să fie una de neuitat pentru cei 33 de turiști și 6 membri ai echipajului navei Conception s-a transformat într-un coșmar. Oamenii au ieșit cu barca pentru a face scufundări, însă un incendiu foarte violent a izbucnit la bord.

Dintre cele 39 de persoane aflate la bord, doar cinci au reușit să se salveze aruncându-se în apă. Aceștia au fost recuperați de o ambarcațiune care naviga în zonă, conform Mediafax. Î urma incendiului, barca Conception s-a scufundat la 18 metri adâncime.

Incendiu pe o nava in largul coastei Californiei
Incendiu pe o barca in largul coastei Californiei. Sursa foto: losangelestimes.com

Dintre cei 39 de pasageri, doar cinci au fost salvați

Trupurile neînsufleţite a 20 de victime ale incendiului de la bordul ambarcaţiunii au fost recuperate de pe epava navei. Operațiunile de căutare a supraviețuitorilor au fost suspendate, au anunțat autoritățile locale, conform Agerpres.

În continuare, 14 persoane sunt date dispărute și se presupune că au murit în incendiul izbucnit duminică dimineață, când mai mulți oameni, aflați într-o excursie de scufundări, dormeau pe punte. Trupurile a patru până la șase persoane au fost văzute de scafandri în epava scufundată, a afirmat șeriful Bill Brown din comitatul Santa Barbara. Salvatorii au precizat că vor lua măsuri pentru stabilizarea epavei în așa fel încât trupurile victimelor să poată fi recuperate. Cauza incendiului este deocamdată necunoscută.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA trimite o echipă în California pentru a investiga incendiul. Departamentul de Pompieri din Santa Barbara a transmis că ambarcațiunea „a ars până la linia de plutire”, potrivit CNN.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri