News

Incendii de vegetație în Grecia! Zeci de localități evacuate

23.07.2020 | 20:28
Incendii de vegetatie in Grecia Zeci de localitati evacuate
ADVERTISEMENT

Incendii masive de vegetație în Grecia acolo unde sute de pompieri se luptă de câteva zile să stingă mai multe focuri, în zona Corint.

Autoritățile n-au mai stat o clipă pe gânduri și au luat decizia ca mai multe localităţi să fie evacuate. Oamenii au fost rugați să-și ia strictul necesar și să plece.

ADVERTISEMENT

Orașele Sofiko şi Drassa au fost evacuate din raţiuni de precauţie, a declarat Vassilis Nanopoulos, primarul oraşului Corint.

Probleme cu incendiile în Grecia!

„Am cerut Guvernului să instituie starea de urgenţă în regiunea Pelopones”, a precizat Vassilis Nanopoulos.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că incendiul de vegetaţie afectează de 48 de ore zona Kechries. Autorităţile au mobilizat 268 de pompieri, care acţionează cu 61 de autospeciale pentru stingerea incendiilor, şapte elicoptere şi trei avioane.

Din păcate, focul este întreţinut de rafalele puternice de vânt. Numeroase locuinţe au suferit daune semnificative și vor avea nevoie de reparații serioase.

ADVERTISEMENT

Și MAE i-a informat pe românii care se află sau doresc să călătorească în Grecia că în mai multe zone există un risc ridicat de incendiu de vegetaţie (grad 4 din 5).

Conform Ministerul Afacerilor Externe există un pericol major de incendii de vegetație în regiunile Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, vest Lakonia, Insulele Creta, Evia, Chios, Lesvos, Samos și Ikaria.

ADVERTISEMENT

Cetățenii români care se află pe teritoriul Republicii Elene pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro/, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” ( http://www.mae.ro/app_cs ), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

ADVERTISEMENT