News

Incendii de vegetație puternice în vestul SUA. Doi pompieri au murit

Mai multe incendii de vegetație puternice au avut loc în vestul Statelor Unite ale Americii. În urma intervențiilor, doi pompieri și-au pierdut viața.
12.07.2021 | 22:13
Incendii de vegetatie puternice in vestul SUA Doi pompieri au murit
ADVERTISEMENT

Vinerea trecută, în SUA s-au înregistrat 54, 4 grade Celsius, în deșertul Death Valley din California, una dintre cele mai ridicate temperaturi din istorie.

Oamenii de știință au avertizat în mai multe rânduri că, în contextul încălzirii globale, valurile de căldură extreme vor fi din ce în ce mai răspândite la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Incendii puternice de vegetație în vestul SUA. Doi pompieri au murit în timpul intervențiilor

Mai mult de 120.000 de hectare au fost incendiate duminică în șase state din vestul SUA. Regiunea se confruntă cu un val de căldură extrem care a distrus mai multe rețele de înaltă tensiune, notează USA Today.

Autoritățile din California au solicitat tuturor rezidenților să reducă pe cât posibil consumul de consum electric după ce incendiul a avariat mai multe rețele electrice inter-state, ceea ce a oprit aproximativ 4.000 de MW să ajungă în zonă.

ADVERTISEMENT

“Incendiul Bootleg își va atinge potențialul maximum de creștere în cursul zilei de astăzi”, a declarat pe Twitter, Serviciul Național de Vreme din Medford, Oregon.

“Comportamentul incendiului pe care îl vedem la Bootleg este unul dintre cele mai extreme din câte poți întâlni, iar pompierii se confruntă cu condiții pe care nu le-au mai văzut niciodată”, a afirmat comandantul Al Lawson, citat de USA Today.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Incendiul Beckwourth Complex, din California, într-o regiune apropiată graniței cu statul Nevada, a fost cel mai mare incendiu de vegetație al anului.

Sâmbătă, în regiunea deșertică Death Valley, s-au înregistrat 53.3 grade Celsius. Cu toate acestea, temperatura extrem de crescută a fost mai mică cu un grad decât ziua precedentă.

ADVERTISEMENT

Dacă se va confirma temperatura de 54.4 grade Celsius înregistrată, aceasta va fi cea mai ridicată din iulie 1913, când în deșertul Furnace Creek au fost 56.6 grade Celsius, considerată cea mai ridicată temperatură înregistrată pe Pâmănt.

Și în zona sudică a Californiei, mai precis Palm Springs, sâmbătă s-au înregistrat 48.8 grade Celsius, fiind a patra oară în acest an când se atinge acest prag, afirmă Desert Sun.

Doi pompieri au decedat după ce un avion care intervenea în zona în care se afla un incendiu de vegetație s-a prăbușit duminică după-amiază, potrivit Biroului Federal de Management al Teritoriului, citat de către USA Today.

Serviciul Național de Vreme a avertizat populația că aceste condiții de vreme extreme pot genera o multitudine de boli ale inimii.

ADVERTISEMENT
Tags: