News

Incendii devastatoare în apropiere de Roma. Mai multe sate au fost evacuate

Incendii violente au avut loc în Italia. Mai multe sate de lângă Roma au fost evacuate.
13.08.2021 | 18:10
Incendii devastatoare in apropiere de Roma Mai multe sate au fost evacuate
ADVERTISEMENT

Incendii de vegetație au avut loc la 40 de kilometri de Roma și mai multe sate au fost evacuate. Temperaturile în capitala Italiei au ajuns la 40 de grade Celsius, în timp ce în alte regiuni termometrele au urcat până la 49 de grade Celsius, un record pentru Europa.

În ultimele zile porțiuni mari din sudul Italiei au fost devastate de incendii.

Cele mai afectate zone au fost Calabria, Sicilia și Sardinia.

Incendii devastatoare în apropiere de Roma. Mai multe sate au fost evacuate

Valul de căldură afectează acum și nordul Italiei. În noaptea de joi spre vineri, 25 de familii au fost obligate să-și părăsească locuințele din cauza incendiilor de vegetație care s-au extins în Rezervația Naturală Monte Catillo, lângă Tivoli, au anunțat pompierii.

ADVERTISEMENT

De asemenea au fost evacuate 30 de persoane dintr-un cămin de copii orfani.

În aceeași noapte au avut loc alte două incendii de pădure în orașul Otranto, în sudul Italiei. Din cauza fumului o stațiune aflată în apropiere a fost evacuată. De asemenea pompierii au închis un drum de la Otranto către sud.

Temperaturi de 49 de grade Celsius

Italia fierbe. În unele regiuni, miercuri, s-au înregistrat 49 de grade Celsius, cea mai mare temperatură din Europa.

ADVERTISEMENT

“Dacă aceste date sunt corecte ar putea deveni cea mai mare valoare înregistrată până acum în Europa. S-ar depăși recordul anterior de 48 de grade Celsius măsurat la Atena pe 10 iulie 1977”, susține meteorologul Manuel Mazzoleni pe 3Bmeteo.com

În ultima perioadă au avut loc mai multe incendii violente de vegetație care au devastat pădurile din Calabria, dar și pe insulele Sicilia și Sardinia.

ADVERTISEMENT

Primul ministru italian, Mario Draghi a promis că toate comunitățile afectate de incendii vor primi sprijin financiar. De asemenea se lucrează intens la un plan de replantare a zonelor forestiere care au fost devastate de incendii.

Pompierii au anunțat pe pagina de Twitter că au avut peste 500 de intervenții în Sicilia și Calabria într-o singură zi folosind cinci avioane pentru a stinge flăcările.

ADVERTISEMENT

Meteorologii susțin că vremea va mai rămâne deosebit de caldă pentru încă câteva zile în mai multe orașe din Italia, inclusiv în Capitală.

ADVERTISEMENT