News

Incendii devastatoare în Siberia. Cinci morți și sute de clădiri în flăcări

Incendii devastatoare au loc în Siberia. Cel puțin cinci morți au fost înregistrați și sute de clădiri în flăcări. Autoritățile se luptă disperate să stingă focul
07.05.2022 | 18:12
Incendii devastatoare in Siberia Cinci morti si sute de cladiri in flacari
Incendii devastatoare în Siberia, cinci oameni morți. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mai multe incendii de-a dreptul devastatoare au loc în Siberia, mai exact în regiunea Krasnoiarsk. Au fost afectate aproape 200 de clădiri.

Incendii violente în Siberia

Din nefericire, flăcările au cauzat deja moartea a cel puţin 5 persoane. Decesele au fost confirmate de autorităţile locale care au decretat starea de urgenţă

ADVERTISEMENT

“Focul se propagă în peste 16 zone locuite, aproximativ 200 de clădiri, mai multe gatere şi o grădiniţă sunt în flăcări, au fost raportate victime”, a informat pe o rețea de socializare, Ministerul pentru situaţii de urgenţă din această regiune.

De asemenea, autoritățile din zonă au explicat că aproximativ 300 de persoane şi peste 90 de vehicule sunt implicate în operaţiunea de stingere a incendiilor.

ADVERTISEMENT

“Stingerea flăcărilor este complicată de condiţiile meteo – vânturile violente accelerează propagarea incendiilor şi fac dificilă înăbuşirea lor”, a mai precizat ministerul.

De remarcat că în zonă zu loc mai multe incendii considerate fără precedent în ultima perioadă. De ani de zile, factorii locali se luptă cu flăcările

ADVERTISEMENT

În 2021, incendiile declanşate în vestul Siberiei au condus la degajarea a 16 milioane tone de CO2 (a 4-a cantitate cea mai ridicată de la începerea acestor măsurători în 2003), potrivit raportului anual asupra efectelor schimbărilor climatice în Europa.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre faună, dar factorii locali spun că este foarte posibil să discutăm despre o tragedie. Foarte multe animale ar putea să-și fi găsit sfârșitul în flăcările violente.

ADVERTISEMENT