News

Val de incendii raportate de Crăciun în România. Trei bătrâni au ars de vii în propriile case. Numeroase pagube materiale

De Crăciun, România a fost lovită de un val de incendii. Produse în mai multe județe din țară, acestea au lăsat în urmă victime umane și numeroase pagube. Trei bătrâni au ars de vii în propriile locuințe.
25.12.2021 | 13:32
Val de incendii raportate de Craciun in Romania Trei batrani au ars de vii in propriile case Numeroase pagube materiale
ADVERTISEMENT

Mai multe incendii violente au fost raportate în România în ultimele ore. În noaptea de Ajun și în prima zi de Crăciun, mai multe familii din țară au fost lovite de tragedii fără margini.

Destinul a fost crunt pentru trei vârstnici din județele Vaslui, Olt și Botoșani. Astfel, o femeie 65 de ani și doi bărbați, de 86 și 84 de ani, și-au găsit sfârșitul în flăcările care le-au cuprins locuințele.

ADVERTISEMENT

Alte familii s-au confruntat cu numeroase pagube materiale, după ce incendiile le-au distrus agoniseala de o viață.

Numeroase tragedii de Crăciun în România. Oameni arși de vii și numeroase pagube, după mai mult incendii

În Vaslui, o femeie de 65 de ani şi-a pierdut viaţa după ce casa în care locuia a luat foc. Aceasta a instalat o aerotermă într-o cameră în care voia să primească colindătorii şi de acolo au pornit flăcările.

ADVERTISEMENT

Victima a sunat mai întâi la 112, apoi a încercat să recupereze ce mai putea din încăpere. Nu a mai apucat să iasă și a murit carbonizată. Pompierii au intervenit de urgență pentru stingerea flăcărilor, însă pentru vârstnică era mult prea târziu.

Tot în Moldova, dar în Botoșani, un bărbat în vârstă de 84 de ani, din satul Doina, comuna Răuseni, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a afectat locuința. S-a întâmplat în dimineața zilei de Crăciun. Alarma a fost dată de o rudă, la ora 08.29.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, la fața locului au ajuns două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale cu apă și spumă, pompierii voluntari din comună, dar și un echipaj al Serviciului Serviciului Voluntar pentru Situații Todireni, cu o autospecială cu apă și spumă.

Din nefericire, când pompierii au ajuns la fața locului, anexa în care locuia bătrânul ardea în totalitate. Trupul carbonizat al proprietarului a fost găsit în interior, după ce incendiul a fost lichidat. Potrivit celor de la Gazetabt, incendiul ar fi fost generat de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile.

ADVERTISEMENT

Un alt bătrân a murit tragic de sărbători în județul Olt. În vârstă de 86 de ani, acesta era imobilizat la pat și nu a mai apucat să iasă din locuința cuprinsă de incendiu. Pompierii l-au găsit cu arsuri peste tot, iar cauza incendiului este jarul căzut din sobă pe podea.

Case distruse și mai multe animale ucise de incendiu în Suceava

Crăciun negru și pentru câteva familii din Suceava. O gospodărie din satul Herla, comuna Slatina a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit ISU Suceava au ars: un adăpost de animale pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați și trei anexe corp comun, pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați, acoperișul unei case de locuit pe o suprafață de aproximativ 100 de de metri pătrați și acoperișul unei alte locuințe pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

De asemenea, s-au degradat la ambele locuințe plafoanele, pereții portanți și bunuri din interior. În incendiu au pierit 2 vaci, 2 porci și 15 păsări.Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric. Pompierii au intervenit cu 9 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, notează MonitorulSv.

Femeie din Giurgiu, spitalizată după un incendiu puternic

În județul Giurgiu, o femeie de 49 de ani fără adăpost a ajuns la spital după ce focul pe care l-a făcut într-o casă părăsită s-a extins.

Flăcările uriașe au scăpat de sub control, iar pompierii au găsit-o intoxicată într-una dintre camere.

Pompierii au constatat că în interiorul locuinţei ardeau materiale textile, o saltea şi o anvelopă auto, fumul fiind dens, iar o femeia, om al străzii, a fost găsită într-una dintre camere.

A fost incendiu și în județul Iași. Sâmbătă, în prima zi de Crăciun, o locuință din localitatea Podu Iloaiei a fost cuprinsă de flăcări.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1: două autospeciale de stingere cu apă și spumă, autospecială de transport apă și un echipaj de prim ajutor.

ADVERTISEMENT