ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Un fost internaţional, speriat de incendiile din Portugalia. “Nu aveai unde să fugi. Valuri de foc, haos”

Duminică, Portugalia a trecut prin momente cumplite. Pompierii au trebuit să lupte cu nu mai puţin de 440 de focare de incendiu. S-au înregistrat 36 de decese, iar alte şapte persoane au fost...
Autor: George Heisu | 17.10.2017 | 13:24
Un fost internaţional, speriat de incendiile din Portugalia.

Duminică, Portugalia a trecut prin momente cumplite. Pompierii au trebuit să lupte cu nu mai puţin de 440 de focare de incendiu. S-au înregistrat 36 de decese, iar alte şapte persoane au fost date dispărute. Bilanţul poate deveni şi mai tragic: sunt 63 de răniţi, dintre care 16 în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Un fost internaţional lusitan, Ricardo Costa (22 de selecţii, un gol), ajuns între timp la micuţa echipă din prima ligă, CD Tondela, a trecut printr-o experienţă îngrozitoare, în care i-a fost pusă chiar viaţa în pericol. ”Am avut probleme încă de pe drum. Autocarul a fost lovit de crengi mari care ardeau. Când am ajuns la hotel, lângă stadion, totul ardea, iar flăcările se apropiau cu repeziciune. Valuri de foc peste tot, a fost haos”, a declarat jucătorul în vârstă de 36 de ani, care a mai evoluat în carieră la FC Porto, Wolfsburg sau Valencia. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Incendiile din Portugalia au produs deja 36 de decese

Costa a mai povestit şi imaginile apocaliptice pe care le-au avut la hotel el şi coechipierii săi: ”Hotelul era încercuit de limbi gigantice de foc, nu aveai pur şi simplu unde să fugi. Era plin de fum, dar ne-am acoperit feţele cu prosoape ude şi ne-am refugiat la subsol. A fost un stres uriaş, o căldură incredibilă şi un miros extrem de puternic. De-abia puteai să respiri”.

ADVERTISEMENT

Ofiţerul de presă al clubului, Vitor Ramos, a precizat că toate acestea au impietat şi asupra programului de pregătire al echipei. ”Jucătorii n-au dormit toată noaptea de duminică spre luni. A doua zi, nu ne-am putut antrena. Aerul era irespirabil şi nu doar la noi, ci în toată zona. Stadionul nu a fost afectat. Flăcările s-au oprit în zidurile arenei”, a afirmat Ramos.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!