News

Momente de panică pentru pasagerii unui autobuz din Sibiu. Motorul a luat foc în mers

Pasagerii unui autobuz din Sibiu au trecut prin momente de panică. În timp ce se deplasau cu mijlocul de transport în comun, motorul a luat foc. Au fost alertate autoritățile.
15.12.2021 | 17:05
Momente de panica pentru pasagerii unui autobuz din Sibiu Motorul a luat foc in mers
ADVERTISEMENT

De cum a izbucnit incendiul, toți pasagerii au fost evacuați în siguranță, dau asigurări autoritățile locale. De asemenea, pompierii au intervenit la timp și au reușit să stingă focul ce a cuprins motorul autovehiculului.

Concret, evenimentul a avut loc pe Șoseaua Alba Iulia din Sibiu și s-au deplasat la fața locului două echipaje de pompieri militari și un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

Pasagerii autobuzului au fost evacuați în siguranță

”Două echipaje de pompieri militari şi un echipaj SMURD din cadru ISU Sibiu au intervenit de urgenţă în municipiul Sibiu, şoseaua Alba Iulia pentru stingerea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autobuz transport persoane.

Toţi pasagerii din autobuz s-au autoevacuat în siguranţă. Incendiul a fost lichidat prompt de către pompieri militari. Acesta a afectat compartimentul motor, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina, scrie presa locală sibiu100.ro.

ADVERTISEMENT

Care a fost cauza incendiului

Reprezentanții ISU Sibiu au mai precizat că 30 de pasageri erau în autobuz atunci când motorul a luat foc.  Din primele cercetări, s-a constatat că un scurtcircuit a dus la declanșarea incendiului.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric”, a mai spus Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului și compania de transport locală a reacționat. Au fost prezentate scuze cu privire la întâmplare.

“Ȋn cursul zilei de astăzi, s-a produs un incident ȋn care a fost implicat un autobuz tip vechi din flota Tursib marca MAN NL. Ȋn timp ce se deplasa pe bulevardul Alba Iulia, acesta a luat foc ȋn zona compartimentului motor.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu au existat victime. Incendiul a fost stins rapid, de către echipajul de Pompieri ajuns la faţa locului. Compania de transport local Tursib ȋşi cere scuze pentru disconfortul creat”, a fost mesajul companiei de transport din Sibiu, Tursib.

Traficul în zonă a fost îngreunat preț de câteva minute, iar șoferii au trebuit să ocolească zonă până la stabilizarea situației. Un incident similar a mai avut loc în luna noiembrie, în Craiova.

Un autobuz al firmei de transport public a luat foc chiar înainte să plece la drum. După ce s-a așezat la volan, șoferul a realizat că din spatele autovehiculului ieșea fum și a sunat la 112. Nici în acest caz nu au fost victime. Și în această situație a fost vorba despre un scurtcircuit.

”Secţia de Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autobuz, în incinta unei societăţi de transport în comun, de pe strada Calea Severinului.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor şi interiorul acestuia în partea din spate. Pe tot parcursul intervenţiei nu a existat pericolul de propagare la alte mijloace de transport.

În urma acestuia au ars materiale combustibile din interiorul autobuzului, din cadrul compartimentului motor şi protecţie conductori electrici”, comunicau reprezentanții ISU Dolj.

ADVERTISEMENT
Tags: