News

Incendiu puternic într-un bloc din Medgidia. Cinci persoane au ajuns la spital

Un incendiu violent a izbucnit, joi seară, într-un bloc din Medgidia. Cinci persoane au fost duse la spital, după ce două garsoniere au fost cuprinse de flăcări.
28.01.2022 | 13:32
Incendiu puternic intrun bloc din Medgidia Cinci persoane au ajuns la spital
ADVERTISEMENT

În zonă s-au deplasat echipaje de salvare, toți locatarii blocului fiind evacuați. În jur de 40 de persoane au trebuit să-și părăsească imobilele, printre care doi copii.

Incendiul a izbucnit, mai exact, la ora 2:00 dimineața, oamenii legii activând Planul Alb de intervenție. Toată misiunea s-a încheiat târziu, la ora 5:43, transmite presa locală, Constanța 100%.

ADVERTISEMENT

A fost activat Planul Alb de intervenție

Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de stingere, una de descarcerare, o autospecială de transport victime, o autoscară. Printre toate acestea, aflându-se și trei ambulanțe din cadrul serviciului județean.

”În jurul orei 2:00, prin apel unic de urgenţă 112, am fost sesizaţi cu privire la faptul ca în Medgidia, în blocul 3 TINER, situat pe strada Plevnei, este foarte mult fum pe casa scării.

ADVERTISEMENT

Din primele momente au fost alocate 3 autospeciale de stingere, 1 autoscară, 3 SMURD B, 1 descarcerare, 1 autospecială transport victime multiple şi 3 ambulanţe din cadrul serviciului judeţean de ambulanţă.

La ora 02:45, la nivelul spitalului Medgidia s-a activat Planul Alb de intervenţie. La ora 03:00 au fost evacuaţi toţi locatarii blocului, 25 adulţi şi 2 copii.

ADVERTISEMENT

La ora 03:16 incendiul a fost localizat. (…) Intervenţia s-a încheiat la ora 05:43”, a transmis Răzvan Parconie, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, printr-un comunicat de presă.

Printre cele cinci persoane duse la spital sunt două femei care au suferit atacuri de panică și un bărbat care s-a ales cu arsuri pe față și pe mâini.

ADVERTISEMENT

”Incendiul s-a manifestat la 2 garsoniere de la etajul 2 al blocului (P+3), în care erau depozitate materiale textile şi mase plastice, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp.

Holul blocului, pe o suprafaţă de 10 mp şi alte 12 garsoniere au fost afectate de fum şi apă”, a mai precizat reprezentantul ISU Dobrogea.

Cauza incendiului, un chiștoc nestins de țigară

Anchetatorii iau în calcul ca incendiul să fi izbucnit din cauza unui chiștoc de țigară rămas aprins. Locatarii blocului au fost cazați de Primăria Medgidia la un hotel din zonă.

ADVERTISEMENT