News

Incendiu de proporții cu degajări mari de fum, lângă București. Mesaj Ro-Alert emis. Garda de Mediu, anunț privind calitatea aerului. Update

Un puternic incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit duminică dimineața lângă București. Un mesaj Ro-Alert a fost emis de autorități. Pompierii au intervenit în zonă cu mai multe autospeciale.
05.12.2021 | 13:28
Incendiu de proportii cu degajari mari de fum langa Bucuresti Mesaj RoAlert emis Garda de Mediu anunt privind calitatea aerului Update
Incendiu puternic lângă București. Mesaj Ro-Alert emis. Suprafață de 3.000 mp afectată. Sursa foto: Colaj Fanatik / ISU București Ilfov
ADVERTISEMENT
05-12-2021
11:28

Garda de Mediu, anunț privind calitatea aerului după incendiul de lângă Capitală 

La scurt timp după ce incendiul de la Popești Leordeni a fost localizat și ținut sub control de echipele de pompieri, Garda de Mediu (GNM) a venit cu precizări în privința potențialului pericol de poluare din zonă.

Instituția a anunțat că nu au fost înregistrate depășiri ale substanțelor toxice în urma incendiului de duminică dimineața, însă se înregistrează depășiri mari la concentrațiile de monoxid și dioxid de carbon.

Din datele furnizate de GNM aflăm că în incendiul de duminică dimineața au ars circa 7000-8000 de metri cubi de deșeuri electrice și electrocasnice (DEE), cauza incendiului urmând să fie stabilită.

”Laboratorul CBRN al ISU monitorizează substanțele toxice industriale, O2, monoxid şi dioxid de carbon. Potrivit acestuia, nu au fost sesizate substanțe toxice industriale (STL, ŞTI), însă se înregistrează depășiri mari la CO, CO2.

Cum reiese si din imagini, senzorii din reţeaua alternativă de monitorizare Airly, nu au înregistrat modificări ale calităţii aerului.

După determinarea de către ISU a cauzelor declanșării incendiului, comisarii Gărzii de Mediu vor demara propriile cercetări la operatorul economic, pentru a verifica dacă acesta a respectat legislaţia în domeniul protecţiei mediului”, a transmis Garda de Mediu, pe Facebook.

 

05-12-2021
08:40

ISU: Incendiul a fost localizat. S-a redus numărul autospecialelor

ISU București-Ilfov anunță că incendiul a fost localizat, iar la fața locului mai rămân 12 autospeciale pentru stingerea acestuia.

”Incendiul este localizat. Se redimensionează dispozitivul, rămân 12 autospeciale de stingere la caz”, au transmis pompierii.

​Un incendiu de proporții, cu mari degajări de fum, s-a produs duminică dimineață în Popești Leordeni, în zona șoselei de centură a Bucureștiului. A fost emis și un mesaj Ro-Alert la ora 07.00.

Din primele informații, focul a izbucnit la o hală de depozitare unde sunt stive de materiale electrocasnice, în special frigidere, conform informațiilor unui purtător de cuvânt ISU.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, șapte persoane au fost evacuate și nu sunt informații că ar fi victime, însă conform procedurilor în zonă sunt trimise și ambulanțe.

Incendiu puternic lângă București. Mesaj Ro-Alert emis. Suprafață de 3.000 mp afectată

Conform datelor ISU București-Ilfov, incendiul a izbucnit în curtea unei firme în care sunt depozitate frigidere vechi, la intersecția Șoselei de Centură cu Șoseaua Olteniței.

ADVERTISEMENT

Flăcările au o intensitate foarte mare, având peste 5-6 metri înălțime și au afectat inclusiv halele de depozitare.

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la stive de materiale reciclabile (frigidere etc.) depozitate în curtea unui operator economic din zona Șoseaua de Centură. Flăcările au o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri și au afectat inclusiv halele de depozitare.

ADVERTISEMENT

Există pericol de extindere a incendiului la vecinătăți. Sunt alertate în total 15 autospeciale de stingere. Nu sunt persoane rănite”, a anunțat ISU.

Suprafața afectată de incendiu este de aprox. 3000 mp, fapt pentru care în zonă a fost suplimentat numărul de autospeciale de la 15 la 24. Acestea acționează pentru stingerea focului și protejarea vecinătăților.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru informarea populației, asupra pericolului generat de fumul intens degajat din zona de ardere, a fost emis un mesaj prin sistemul Ro-Alert.

Pompierii nu au acces la niciun hidrant în zonă

Principala problemă a pompierilor este faptul că în zonă nu există niciun hidrant, astfel că aceștia trebuie să plece să alimenteze de la alți operatori economici din apropiere, a declarat, la fața locului, purtătorul de cuvânt al ISU.

”Principala problemă pe care o întâmpinăm este faptul că nu există resurse de alimentare cu apă sub nicio formă, iar toate autospecialele care refulează apă ulterior merg spre alimentare către șoseaua de centură la alți operatori economici unde am identificat hidranți și rezerve de apă. Aceasta este de fapt cea mai mare problemă a intervenției.

Pe unele porțiuni ale halei incendiul a fost localizat și cel puțin flăcările au o intensitate mult mai redusă, însă în curtea interioară unde sunt aceste stive foarte înalte incendiul are o manifestare foarte puternică.

Nu sunt persoane rănite iar angajații care erau în interior la momentul producerii evenimentului au fost îndepărtați de primele echipe de intervenție, având în vedere că exista un pericol foarte mare. Au încercat să stingă incendiul cu mijloacele pe care le-au avut la dispoziție, însă nu a fost posibil”.

ADVERTISEMENT
Tags: