News

Un incendiu a izbucnit într-un autocar plin cu copii, în Maramureș

Sâmbătă, 29 ianuarie, un incendiu a cuprins un autocar care transporta mai mulți copii în orașul Cavnic (județul Maramureș). La sesizarea unui turist, pompierii au intervenit pentru rezolvarea situației.
29.01.2022 | 15:28
Un incendiu a izbucnit intrun autocar plin cu copii in Maramures
ADVERTISEMENT

Un apel la numărul unic de urgență 112 a anunțat sâmbătă, 29 ianuarie, producerea unui incendiu la compartimentul motor al unui autocar ce transporta zeci de copii în zona localității maramureșene Cavnic.

Un participant la trafic, care urca spre pârtiile de la Cavnic, a observat că de la motorul unui autocar ieșea fum și foc, așa că l-a oprit pe șofer și a anunțat autoritățile.

ADVERTISEMENT

Incendiu a fost stins rapid, nu s-au înregistrat victime

”Din primele informații, autocarul transporta 40 de copii. Aceștia au fost evacuați fără probleme”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, citat de someșeanul.ro.

Conform acestuia, la fața locului au intervenit de urgență un echipaj de stingere de la Departamentul de Pompieri Baia Mare, un echipaj EPA SMURD de la Punctul de lucru Cavnic și un echipaj SVSU din Cavnic.

ADVERTISEMENT

 ”Incendiul a fost lichidat. Nici un pasager nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a mai transmis ISU Maramureș, care a mai precizat că în autocar la momentul izbucnirii incendiului se aflau de fapt 25 de copii și 13 adulți.

Incident grav în Austria cu un autocar plin cu români

Pe 5 ianuarie 2022, un autocar în care se aflau 13 români a fost cuprins de flăcări pe Autostrada de Vest din Austria, în dreptul localității Kirchstetten. Potrivit publicaţiei Nachrichten De, pompierii chemaţi prin numărul unic de urgenţă au fost alertaţi în privinţa unui accident, dar când au ajuns la faţa locului au descoperit un autocar distrus complet de flăcări.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, autocarul a luat foc în mers, iar şoferul a avut prezenţă de spirit şi a oprit maşina pe banda de urgenţă. Toţi cei 13 români, 11 pasageri şi 2 şoferi, au coborât la timp, înainte ca autocarul să fie mistuit de flăcări.

Tags: