News

Incendiu puternic la un centru comercial din Capitală. Raed Arafat: ”Există riscul ca mall-ul să se prăbușească”. Video

Un incendiu puternic a izbucnit marți după-amiază la un centru comercial din Capitală. Mai multe echipaje de la pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor. S-a emis și mesaj Ro-Alert.
22.03.2022 | 17:19
Incendiu puternic la un centru comercial din Capitala Raed Arafat Exista riscul ca mallul sa se prabuseasca Video
Incendiu puternic la un centru comercial din Capitală. Sursa foto: ISU
ADVERTISEMENT
22-03-2022
19:49

Situația de la ora 21.00 la locul incendiului din Sectorul 5

ISU prezintă care este situația la locul incendiului izbucnit marți după amiază în centrul comercial din Sectorul 5.

Sursa foto: ISUBIF

Autoritățile anunță că, începând cu ora 21:00, dispozitivul a fost redimensionat. La fața locului mai rămân 8 autospeciale de stingere, 3 autoscări, 1 descarcerare și un echipaj SMURD.

22-03-2022
17:23

Raed Arafat: ”Există riscul ca mall-ul să se prăbușească”

Într-o intervenție avută marți seară la Antena 3, Raed Arafat, șeful DSU, a avertizat că există riscul ca mall-ul Prosper, afectat de incendiu, să se prăbușească.

”Acum câteva minute am vorbit cu inspectorul-șef al ISU București-Ilfov. Situația este sub control. Riscul de propagare este aproape de zero. Victime până acum nu avem, dar va fi verificată întreaga clădire.

Fiind o clădire pe structură metalică, există întotdeauna un risc de prăbușire după un astfel de incendiu și de aceea pompierii sunt extrem de atenți la el și pentru asta au lucrat într-un mod mai defensiv. Vor continua să intervină până lichidează incendiul și până ne asigurăm că zona este în siguranță.

Continuăm recomandarea care s-a dat și prin Ro-Alert, ca oamenii să nu vină în zona respectivă, să ocolească și cei care au fost sau sunt expuși fumului să închidă geamurile și să nu iasă se se expună direct fumului până se controlează și până dispare acest risc”, a declarat Raed Arafat.

22-03-2022
16:39

Incendiul a fost localizat. Suprafața totală afectată este de aproximativ 1.200 mp.

Pompierii din Capitală anunță că incendiul de la centrul comercial din Sectorul 5 a fost localizat.

Cei de la ISU mai informează că suprafața totală afectată este de aproximativ 1.200 mp.

22-03-2022
16:18

Echipajele de intervenție, suplimentate. Aproape 30 de mașini de pompieri acționează

ISU anunță suplimentarea forțelor de intervenție la incendiul din Capitală. Astfel, în acest moment sunt angrenate la fața locului: 27 autospeciale de stingere, 6 autoscări, 2 autospeciale de descarcerare și 8 ambulanțe.

ANM a anunțat că vântul ar putea ajuta intervenția pompierilor. ”Sunt vești bune. Viteza vântului este în diminuare. De la 40-45 km / h la 20-25 km/h. Norul se va dispersa și există posibilitatea să nu avem o extindere în următoarele ore”, a spus directorul instituției, Elena Mateescu, într-o conferință care a avut loc la Palatul Victoria.

22-03-2022
15:54

Bloc de lângă centrul comercial cuprins de incendiu, evacuat

Pentru siguranța cetățenilor, echipele de intervenție au decis ca un bloc de 12 etaje, aflat lângă magazinul Prosper, să fie evacuat, anunță Digi24.

În complexul comercial mai erau o piață agroalimentară, o farmacie, o librărie și alte magazine mai mici.

Un puternic incendiu a izbucnit marți la un complex comercial din Capitală, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Zona este acoperită de un nor de fum, iar pompierii intervin cu mai multe echipaje.

Incendiu puternic la un centru comercial din Capitală

Din primele informații, incendiul s-ar fi produs la acoperișul magazinului Prosper, situat pe Calea 13 Septembrie în Sectorul 5.

ADVERTISEMENT

Nu există victime, iar persoanele aflate în incinta spațiului comercial au fost evacuate de pompieri.

La fața locului acționează 11 autospeciale de stingere, 4 autoscări și 2 utilaje SMURD. Se observă degajare mare de fum.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au emis și un mesaj Ro-Alert pentru populație. Cetățenii sunt sfătuiți să evite zona.

”Incendiu major pe Calea 13 septembrie la Complexul Prosper. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de comunicare pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie”, precizează ISU.

ADVERTISEMENT
Incendiu puternic la un centru comercial din Capitală

Conform informațiilor ISU, incendiul se manifestă pe o suprafață de 800 mp. Flăcările au cuprins fațada clădirii.

 

Conform Digi24, martorii din zonă ar fi declarat că, înainte de izbucnirea focului, ar fi auzit un zgomot puternic asemănător cu cel al unei explozii.

ADVERTISEMENT

Pompierii anunță că sunt degajări mari de fum influențate de vântul puternic. Locuitorii din zonă sunt sfătuiți de cei de la ISU să închidă ferestrele.

ADVERTISEMENT
Tags: