News

Incendiu violent în Constanța: mai multe case au fost cuprinse de flăcări, locatarii au fost evacuați. Update

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit într-un cartier din Constanța, unde a izbucnit un incendiu violent. Locatarii au fost evacuați de urgență
02.12.2021 | 12:32
Incendiu violent in Constanta mai multe case au fost cuprinse de flacari locatarii au fost evacuati Update
ADVERTISEMENT
02-12-2021
16:52

12 familii au rămas fără locuință

Incendiul violent din dimineața zilei de 02 decembrie a lăsat 12 familii fără locuință. 

“La fața locului colegii au găsit o clădire pe o suprafață de aproximativ 600 de mp, în interiorul căreia erau mai multe locuințe, în care se adăposteau mai multe familii”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea, Răzvan Parconie. 

Din cauza vântului puternic, focul s-a extins extrem de repede și a mistuit totul în jur. Teama de flăcări i-a scos pe locatari din case, care au ieșit doar în pijamale și papuci. Mulți dintre ei au avut atacuri de panică când au văzut că toată agoniseala de-o viață s-a făcut scrum în doar câteva ore.

Nu se știe încă de la ce a izbucnit incendiul. Oamenii legii vor continua cercetările.

 

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină la un incendiu violent în Constanța. Focul a izbucnit joi, 2 decembrie, într-un cartier din Constanța. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări. Ar fi vorba despre un ansamblu de locuințe de tip barăci, unde locuiau șapte familii.

Incendiu violent în Constanța

La fața locului s-au deplasat șase autospeciale de la pompieri și două de la o firmă privată.

Potrivit primelor informații, o persoană a fost găsită inconștientă și a fost transportată de urgență la Spitalul Județean pentru a primi îngrijiri de specialitate. Este vorba despre un bărbat care a fost intoxicat cu monoxid de carbon.

ADVERTISEMENT

Focul a început în jurul orei 10:40 de minute, iar pompierii acționează deja de câteva ore. Intervenția este una dificilă deoarece în zonă nu ar exista hidranți.

Vecinii spun că locuința improvizată de unde au pornit flăcările nu era racordată la curent electric, iar oamenii care locuiau acolo foloseau lumânări și improvizau surse de căldură.

ADVERTISEMENT

Sursa video: Ziua de Constanta

Sute de incendii în România în doar câteva zile

În perioada 27 noiembrie – 01 decembrie, aproape 5.000 de pompieri au asigurat, zilnic, misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

În cele cinci zile, în toată țara, militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au avut peste 6.000 de intervenții, dintre care mai mult de 300 au fost pentru stingerea incendiilor.

ADVERTISEMENT

Ieri, de exemplu, a avut loc un incendiu major de vegetație în Piatra Neamț. Pompieri din trei județe s-au luptat să stingă flăcările. Zonele locuite au fost puse în pericol, dar militarii au reușit să stingă focul înainte să ajungă la case.

De asemenea, o altă situație deosebită întâmpinată de pompieri a avut loc în localitatea Dudeștii Noi din județul Timiș. Forțele de intervenție au fost solicitați să acționeze pentru stingerea unui incendiu produs la un imobil, în cursul zilei de duminică.

ADVERTISEMENT

“Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifesta generalizat la o construcție cu parter și un etaj, pe o suprafață de aproximativ 250 mp. Pe timpul operațiunilor de intervenție au fost evacuate cinci persoane.

Incendiul a fost lichidat în scurt timp și nu au fost înregistrate victime”, spun reprezentanții IGSU.

 

 

ADVERTISEMENT