News

Video. Incendiu la Constanța. 8 persoane au ajuns la spital. Un băiat de 15 ani, reținut 24 de ore. Update

Un incendiu devastator a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi în parcarea subterană a unui bloc din Constanța. Sute de locatari au fost evacuați, opt persoane, printre care copii, au fost duse la spital.
16.12.2021 | 21:17
Video Incendiu la Constanta 8 persoane au ajuns la spital Un baiat de 15 ani retinut 24 de ore Update
ADVERTISEMENT
16-12-2021
19:20

Băiat de 15 ani, reținut de Poliție pentru 24 de ore după incendiul din Constanța

În acest moment, doi copii, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, sunt suspectaţi în cazul incendiului de la blocul din municipiul Constanţa. În cursul serii de joi, aceștia au fost identificaţi şi audiaţi de poliţişti.

Potrivit Antena 3, băiatul de 15 ani a fost reținut pentru 24 de ore.

”Nu pare a fi o mână criminală. Există posibilitatea să fie doar o joacă”, a spus prim-procurorul adjunct din cadrul Parchetului Constanţa, joi, la postul de știri citat.

16-12-2021
16:38

Polițiștii au identificat făptașii

După stingerea incendiului, polițiștii au demarat o anchetă pentru a identifica condițiile în care acesta s-a produs. La scurt timp, în spațiul public au apărut imaginile unei camere de supraveghere care a surprins momentul exploziei, notează știripesurse.ro.

Imaginile recuperate de către anchetatori surprind două  persoane care se îndepărtau de clădirea care a ars. Aparent, această faptă ar fi fost săvârșită de către doi minori.

Cei doi copii s-au predat autorităților și au explicat că incendiul a început în joacă. Dat fiind faptul că aceștia nu au 18 ani și nu pot răspunde pentru acțiunile lor în fața legii, polițiștii nu i-au putut reține.

16-12-2021
14:31

Procurorii bănuiesc că incendiul de la blocul din Constanța a fost provocat intenționat

În urma incendiului produs în noaptea de miercuri spre joi la blocul din Constanța, oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă.

IPJ Constanţa anunță că ancheta vizează stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii incendiului, iar în funcţie de probele administrate vor fi dispuse măsurile corespunzătoare.

”Urmare a incendiului care a izbucnit în această dimineaţă, 16 decembrie a. c., în jurul orei 1,00, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa efectuează cercetări, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii incendiului, iar în funcţie de probele administrate se vor dispune măsurile legale care se impun”, a informat IPJ, conform Agerpres.

16-12-2021
09:38

Blocul nu avea autorizație de securitate la incendiu

ISU Dobrogea transmite că blocul în a cărui parcare subterană a izbucnit incendiul nu avea autorizație de incendiu. De altfel, una dintre persoanele transportate la spital a rămas și internată, fiind intubată, dar în stare stabilă, potrivit Hotnews

 

Incendiul a izbucnit, mai exact, în jurul orei 1:00 dimineața, în parcarea subterană a blocului din Constanța, mai multe autovehicule fiind cuprinse de flăcări. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de salvare și s-a activat Planul Roșu de Intervenție.

Printre locatari s-a instalat rapid panica. 250 de oameni au fost evacuați, unii ieșind din apartamente desculți, iar peste o sută au fost coborâți cu autoscările de la etajele foarte înalte sau de pe acoperiş. 37 de mașini au fost avariate până în momentul de față.

ADVERTISEMENT

Copii duși la spital. Flăcările s-au extins din parcare către apartamente

Cele opt persoane transportate la spital, dintre care două ar fi copii, s-au ales cu arsuri și s-au intoxicat cu fum. Asta după ce focul care a cuprins mașinile din parcare s-a extins și către apartamente.

”Am fost solicitați pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuințe, cu un total de 105 apartamente. Am alocat 35 de autospeciale cu apă și spumă, cu medicale, trei autospeciale de lucru la înălțime. Au fost alocate forțe de la Ialomiț și Călărași.

ADVERTISEMENT

Incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare și îndepărtarea elementelor specifice. Verificăm fiecare locuință în parte pentru a ne asigura că nu sunt persoane în spațiile respective. Au fost evacuate 250 de persoane, din care 70 de copii.

Majoritatea au fost evacuate prin autospecialele de lucru la înălțime. Mulți au fost pe terasa blocului. Incendiul a fost inițiat din parcarea blocului. Elementele care au stat la inițierea și dezvoltarea focului vor fi stabilite ulterior. Au fost șase persoane asistate medicale inițial, dar și fiecare persoană evacuată în parte este evaluată.

ADVERTISEMENT

Ar fi vorba de 36 de autoturisme avariante, dintre care 25 în subsol”, a declaratCristian Mihail Amarandei, șeful ISU Constanța, citat de presa locală, Ziua de Constanța

Locatar: ”Erau bubuituri puternice la mașini”

Viceprimarul Constanței a anunțat că se pregătesc paturi la Spitalul Modular și paturi de campanie pentru cei evacuați, care s-au ales cu răni, iar acum în prag de sărbători s-au ales cu locuințele afectate.

ADVERTISEMENT

Pentru a facilita misiunea autorităților, autobuze de la compania de transport locală, CT BUS , au transportat mai mulți locatari în zone de siguranță.

Oamenii sunt șocați de ceea ce s-a întâmplat și au oferit detalii cu lux de amănunte despre eveniment.

”Din casă am doar ce se vede pe mine. În rest, nimic. Parțial, în apartamentul meu nu prea a fost afectat, dar la vecinii mei e grav, a declarat un locatar pentru Ziua de Constanța

”Eu nu am auzit nimic, dar erau bubuituri puternice la mașini. O parte au ieșit pe balcoane, alții pe acoperiș”, a mai dezvăluit și o altă persoană.

Nu se cunosc detalii despre cauza incendiului. În momentul de față încă se află echipaje de salvare la fața locului pentru a stabiliza situația.

ADVERTISEMENT
Tags: