News

Incendiu de proporţii, azi noapte, la clubul Bamboo din Mamaia! VIDEO. A ars din temelii! În urmă cu o săptămână, clubul fusese controlat, dar nu a fost amendat pentru nereguli. Cum arată clubul după ce incendiul a fost stins

13.08.2019 | 07:53
Incendiu de proportii la clubul Bamboo din Mamaia in noaptea de 12 spre 13 august

Scene teribile azi noapte la Mamaia. Un incendiu puternic a izbucnit în timpul nopţii de luni spre marţi la unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Mamaia, fostul Bamboo, actual Silence. Nouă autospeciale cu echipe de pompieri au intervenit pentru lichidarea incendiului.

UPDATE Ora 07:50 / Conform Digi24, Inspectorul-șef Gheorghe Daniel Popa, de la ISU Dobrogea, a declarat ca pompierii au ajuns imediat după ce s-a dat alarma și au scos din club două persoane. Acestea, cel mai probabil, dormeau. În club erau multe materiale combustibile.

Dificultăți pentru pompieri

Primii doi pompieri care au intrat în club au avut nevoie de repaus ca să-și revină, chiar dacă aveau echipament de protecție. N-a fost vorba de o intoxicare propriu-zisă cu fum, dar au avut nevoie de un răgaz, a explicat Daniel Popa.

Comandantul a declarat că trei dintre hidranții din apropierea clubului Bamboo din Mamaia nu funcționau. Așa că, pentru alimentare, a fost folosită și apa din piscina unui restaurant din apropiere.

10 autospeciale au participat la stingerea incendiului puternic de la clubul Bamboo din Mamaia

Conform informaţiilor ISU Constanţa, nu ar exista victime, după verificările pompierilor. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Anamaria Stoica, a declarat pentru Ziua de Constanţa: “Am intervenit cu nouă autospeciale de stingere şi autoscară, a 10-a venind de la Oil Terminal Constanţa. Incendiul s-a manifestat violent. S-au depus eforturi susţinute pentru stingere. Au fost realizate echipe de căutare şi din primele informaţii nu sunt victime”

La momentul izbucnirii incendiului, clubul era inchis și persoanele care se aflau înăuntru, respectiv angajați, au părăsit clădirea. Pompierii s-au luptat mai bine de două ore să stingă flăcările, pentru ca incendiul să nu se extindă la clădirile din imediata apropiere a clubului Bamboo.

Clubul Bamboo Mamaia fusese verificat în urmă cu o săptămână. În 2017 şi 2018 a fost amendat pentru lipsa autorizaţiei de securitate

Conform sursei citate, clubul avea aviz de securitate, cel care se ia la realizarea proiectului locaţiei. Totuşi, locaţia ar fi fost controlată de inspectori de 1 mai şi în urmă cu chiar o săptămână, dar “vizita” oamenilor legii nu s-a lăsat cu vreo amendă. În schimb, în 2017 şi 2018, clubul fusese amendat pentru lipsa autorizaţiei, surţine Ziua de Constanţa.

Mai mulți martori au filmat incendiul. Deși nu bate vântul, flăcările au învăluit întregul local.

Incendiu de la Bamboo Mamaia vine la doi ani de la incendiul de la Bamboo Bucureşti

În urmă cu doi ani, un incendiu a mistuit și clubul Bamboo din Capitală. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au clasat însă, în urmă cu câteva luni, dosarul incendiului din ianuarie 2017 de la clubul Bamboo din București, în urma căruia 44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Creatorul de modă Cătălin Botezatu, fost acţionar al firmei care operează Bamboo, declara la acea vreme că „e posibil să fi fost pus foc de cineva”, deoarece clubul avea „duşmani”.

La sfârșitul anului trecut, casa lui Joshua Castellano, patronul clubului Bamboo din București, a fost spartă de hoţi, aceştia furând o casetă de valori în care erau bijuterii şi ceasuri.

Tags: