News

Incendiu de proporții. Cel puțin 5 morți și 120 de case distruse în Ucraina. Video

08.07.2020 | 07:30
Incendiu de proportii Cel putin 5 morti si 120 de case distruse in Ucraina Video
ADVERTISEMENT

Un incendiu de vegetație de proporții a izbucnit în estul Ucrainei, mai exact în regiunea Lugansk, aflată parțial sub controlul insurgenților separatiști proruși. Focul a cuprins un sat întreg, și anume Smoleanînove și afectează 80 de hectare de pădure, informează Le Figaro.

Primele informații arată că incendiul puternic a dus la moartea a cel puțin 5 persoane și distrugerea a peste 120 de locuințe, în satul unde au fost apărut pentru prima oară flăcările. De asemenea, alte 9 persoane au fost rănite și au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, scrie Mediafax.

ADVERTISEMENT

Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că circa 350 de pompieri participă la eforturile de stingere a incendiului. Din păcate, flăcările sunt extinse de rafalele puternice de vânt și de temperaturile caniculare, lucru care face ca incendiul să fie greu de controlat.

Estul Ucrainei, cuprins de un incendiu de vegetație major

Incendiul de vegetație de zilele trecute nu este singurul produs pe teritoriul Ucrainei. La începutul lunii aprilie mai multe incendii puternice s-au manifestat mai bine de o săptămână în această țară.

ADVERTISEMENT

La vremea respectivă Serviciul pentru Situații de Urgență a transmit că focul se află la mai puțin de un kilometru de fosta centrală nucleară de la Cernobîl.

Totodată, serviciile de urgență au mai anunțat că situația este ținută sub control, în ciuda faptului că focul s-a extins destul de mult din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor imagini preluate de un satelit al agenției NASA incendiile au ajuns până la marginea orașului abandonat Prîpeat și foarte aproape de marginea centralei nucleare dezafectate.

Cât despre cauza de la care a pornit acest incendiu uriaș se pare că focul a fost pus intenționat. Poliția a identificat un tânăr de 27 de ani care ar fi dat foc unor gunoaie „pentru distracție”, relatează romania.europalibera.org.

ADVERTISEMENT

Incendiile au pornit în 3 aprilie în partea vestică a zonei de excluziune și s-au extins în pădurile din apropiere într-un ritm alarmant, mai multe regiuni din Ucraina fiind afectate de incendiile de vegetație pe fondul condițiilor de secetă.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: