News

Incendiu de proporții în Alba, la un depozit de materiale plastice. Ard circa 2.000 de metri pătrați. Video

Incendiu de proporții în Alba, la un depozit de materiale plastice.
17.08.2021 | 15:11
Incendiu de proportii in Alba la un depozit de materiale plastice Ard circa 2000 de metri patrati Video
ADVERTISEMENT

Pompierii intervin de urgență la un incendiu care a izbucnit la un depozit de materiale plastice, în județul Alba. Este vorba despre o misiune în desfășurare, căci pompierii se luptă și acum cu flăcările.

Incendiu de proporții în Alba. Se degajă un fum gros

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a transmis că sunt mai multe mașini de stingere care acționează la fața locului pentru a face față flăcărilor.

ADVERTISEMENT

La acest moment, sunt echipaje de pompieri din patru județe care se luptă cu flăcările. Este vorba despre personal de la ISU Alba, ISU Bihor, ISU Sibiu și ISU Hunedoara.

Focul s-a extins rapid și el a cuprins întregul depozit. Pompierii se luptă acum să îi găsească centrul și să îl neutralizeze.

ADVERTISEMENT

„De la nivelul ISU Alba acționează 5 mașini de stingere, 1 autoscară și 1 ambulanță SMURD. De asemenea, au fost trimise în sprijin 2 echipaje de stingere de la ISU Sibiu (1) și ISU Hunedoara (1).

Având în vedere degajarea mare de fum, a fost transmis mesaj Ro-alert pentru adoptarea măsurilor de autoprotecție. Intervenția este în dinamică”, a transmis ISU Alba.

ADVERTISEMENT

Arde o suprafață de 2.000 de metri pătrați, în Alba. Ce a transmis ISU

Pericolul este unul mare și pentru că în zonă se află un depozit de combustibil. Pentru a preveni o tragedie, pompierii au început să ude acest depozit pentru ca flăcările să nu îl mistuie.

De asemenea, traficul în zonă este complet blocat, pentru ca pompierii să aibă spațiu de intervenție. Flăcările ating chiar și câțiva metri înălțime, iar suprafața care arde este de 2.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, au fost chemate toate aceste echipaje în ajutor, din județele din apropiere.

Oamenii din zonă au primit și un mesaj Ro-Alert, în care sunt avertizați de faptul că în zonă este un fum gros și că ar fi mai bine să evite acea regiune, în cazul în care erau nevoiți să treacă pe acolo.

„Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 2000 mp, cu posibilități de propagare la depozitele învecinate.

Au fost suplimentate forțele trimise în sprijin cu alte 4 echipaje de stingere (1 – ISU Bihor, 1 – ISU Cluj, 1 ISU – Timiș, 1 – ISU Hunedoara)”, au mai transmis cei de la ISU Alba.

ADVERTISEMENT
Tags: